zomervakantie

Vakantiestress leidt tot veel thuisblijvers deze zomer

Bijna één op de vijf Nederlanders blijft deze zomer thuis om vakantiestress te vermijden, zo blijkt uit onderzoek van ActiePagina.nl. Het valt op dat mannen (15%) meer dan vrouwen (13%) stress als reden opgeven om in het land te blijven.

Financiën belangrijkste reden

De belangrijkste reden om thuis te blijven deze zomer is echter de financiële situatie (32%). Een kwart van de thuisblijvers geeft daarnaast aan, al in een andere periode te zijn weggeweest.

Knip op de beurs tijdens zomervakantie

Als Nederlanders ervoor kiezen thuis te blijven deze zomer, gaat 70% ook niet een weekendje weg. Maar we trekken er wel op uit. Gemiddeld gaan we tijdens onze ‘thuisvakantie’ twee dagen per week naar een pretpark, festival, theater of strand en spenderen 50 Euro per uitje.

Niet gespaard voor vakantie

Volgens het onderzoek heeft maar zes procent van de thuisblijvers gespaard voor deze activiteiten. Meer dan 80% van de respondenten heeft helemaal niet gespaard en maar één tiende gebruikt zijn vakantiegeld om activiteiten te ondernemen.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Zo geniet je meer van je vakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!