banen reiswereld

Vakantiestress voorkom je met deze 7 tips

Op vakantie gaan zou leuk moeten zijn. En dat is het ook! Ware het niet dat je in de dagen voorafgaand aan je vertrek als een kip zonder kop door het huis loopt, zelfs kribbig bent tegen de kat of je parkiet en het stoom uit je oren komt. Vakantiestress dus.

Je hebt je zo verheugd op je vakantie en op de een of andere manier ben je toch totaal gestressed op het moment dat je eindelijk de deur achter je in het slot kan trekken. Hoe komt dat nou?

Vakantiestress oorzaken:

De meest voorkomende oorzaken van vakantiestress zijn:

1.  Je paspoort op het laatste nippertje in orde maken
2. Lastminute nog een huurauto regelen
3. Op de laatste dag je koffer nog moeten inpakken
4. Op de valreep je inentingen nog regelen
5. De dagen voor vertrek nog van alles rondom je werk afronden
6. Kort voor vertrek nog kleding, zonnebril of bikini moeten kopen
7. Vul maar in… want je hebt er zelf vast nog een aantal!

De symptomen zijn met één woord te beschrijven: irritaties. Je bent niet meer te genieten op je werk, bij je kinderen of en zelfs je huisdieren hebben er onder te leiden.

Voorkom vakantiestress

Om vakantiestress te kunnen voorkomen zijn eigenlijk niet zo heel veel grote aanpassingen nodig. Toch blijkt het voor veel mensen moeilijk om dit na te leven. Iedere keer dat ze op vakantie gaan hebben ze opnieuw dezelfde vakantiestress. De oplossing is eigenlijk heel simpel. Tijd en planning!

7 tips:

  1. Begin op tijd met je voorbereidingen voor je vakantie. Maak een lijstje voor alle spullen die je nodig hebt, zodat je die erbij kunt houden tijdens het inpakken, veel van deze lijstjes zijn ook wel te vinden op het internet. Maar maak ook een lijstje van wat je nog moet regelen en kopen.
  2. Ga op tijd bij bijvoorbeeld je huisarts langs voor vragen of eventuele andere zaken.
  3. Neem op tijd, mits mogelijk op je werk, vrij om zo uitgerust te beginnen aan je echte vakantie.
  4. Zoek alvast wat dingetjes uit over je vakantiebestemming. Het klimaat, ziektes, wegenetwerk etc. Zo kom je niet voor onaangename verassingen te staan
  5. Ga je met anderen op reis? Bespreek dan met hen wat de planning zo ongeveer gaat worden.  Zo raak je niet in elkaar teleurgesteld wanneer de een de hele dag op het strand wil blijven en jij wil juist iets ondernemen.
  6. Laat het gevoel los dat je iets nuttigs moet doen op de vakantie, je hebt tenslotte vakantie!
  7. Als je met het vliegtuig weg gaat, hou de vliegtijden dan goed in de gaten.

Met deze simpele tips ga jij de volgende keer uitgerust en zonder stress op vakantie!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!