Valentijn in het hart van Italië

14 februari is het weer Valentijnsdag, de dag van de liefde! In Nederland is deze dag, die van oorsprong met name in Angelsaksische landen wordt gevierd, ongekend populair. Ook in het gepassioneerde Italië wordt deze dag groots gevierd met cadeaus, (anonieme) liefdesverklaringen en romantische diners. En wist je dat, de heilige naar wie Valentijnsdag genoemd is, uit Umbrië komt?

Oorsprong

Sint Valentinus was de bisschop van Terni in Umbrië, in het hart van Italië. Op 14 februari 273 werd hij onthoofd in opdracht van Keizer Aurelianus, omdat hij zijn zegen had gegeven aan een huwelijk tussen een christelijk meisje en een Romeinse soldaat. Valentijnsdag wordt pas sinds recentere datum gevierd als dag van de romantische liefde en werd voor het eerst genoemd door Geoffrey Chaucer in zijn Canterbury Tales.

terni valentijn

Run for Love

Terni is hét centrum van de Valentijns viering. In de weken rond 14 februari wordt er dan ook van alles georganiseerd, van concerten en een chocolademarkt tot een heuse Valentijns marathon. Deze Run for Love vindt plaats op 21 februari 2016 en loopt vanaf Terni door de groene Valnerina langs de Marmore watervallen, een spectaculaire marathon door één van de mooiste groene gebieden van Europa.

Trouwen in bijzijn van Sint Valentijn

Sinds enkele jaren hebben ook stellen uit met name China en Japan ontdekt dat Sint Valentijn in Terni zijn laatste rustplaats heeft. Sindsdien beloven elk jaar tientallen stelletjes elkaar eeuwige trouw in de Kerk van Sint Valentijn. Umbrië wint als trouwlocatie de laatste jaren sterk aan populariteit. Niet verwonderlijk, want de vele vestingstadjes, schitterende landhuizen en romantische omgeving zijn het perfecte decor voor een onvergetelijke trouwdag. Ook niet onbelangrijk voor wie groots wil uitpakken: ook om te trouwen is Umbrië nog steeds heel erg betaalbaar.

trouwen in umbrie

Toppunt van romantiek

Mocht ook jij dit het toppunt van romantiek vinden, organiseer dan je bruiloft in Umbrië. Je bent er zo: je kunt vliegen op Rome en binnen anderhalf uur rijd je naar Umbrië door de groene valleien, bezaaid met kloosters en vestingstadjes op heuveltoppen. Ook kun je met een tussenstop in Rome vliegen op Perugia met Alitalia.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!