Valentijn in het hart van Italië

14 februari is het weer Valentijnsdag, de dag van de liefde! In Nederland is deze dag, die van oorsprong met name in Angelsaksische landen wordt gevierd, ongekend populair. Ook in het gepassioneerde Italië wordt deze dag groots gevierd met cadeaus, (anonieme) liefdesverklaringen en romantische diners. En wist je dat, de heilige naar wie Valentijnsdag genoemd is, uit Umbrië komt?

Oorsprong

Sint Valentinus was de bisschop van Terni in Umbrië, in het hart van Italië. Op 14 februari 273 werd hij onthoofd in opdracht van Keizer Aurelianus, omdat hij zijn zegen had gegeven aan een huwelijk tussen een christelijk meisje en een Romeinse soldaat. Valentijnsdag wordt pas sinds recentere datum gevierd als dag van de romantische liefde en werd voor het eerst genoemd door Geoffrey Chaucer in zijn Canterbury Tales.

terni valentijn

Run for Love

Terni is hét centrum van de Valentijns viering. In de weken rond 14 februari wordt er dan ook van alles georganiseerd, van concerten en een chocolademarkt tot een heuse Valentijns marathon. Deze Run for Love vindt plaats op 21 februari 2016 en loopt vanaf Terni door de groene Valnerina langs de Marmore watervallen, een spectaculaire marathon door één van de mooiste groene gebieden van Europa.

Trouwen in bijzijn van Sint Valentijn

Sinds enkele jaren hebben ook stellen uit met name China en Japan ontdekt dat Sint Valentijn in Terni zijn laatste rustplaats heeft. Sindsdien beloven elk jaar tientallen stelletjes elkaar eeuwige trouw in de Kerk van Sint Valentijn. Umbrië wint als trouwlocatie de laatste jaren sterk aan populariteit. Niet verwonderlijk, want de vele vestingstadjes, schitterende landhuizen en romantische omgeving zijn het perfecte decor voor een onvergetelijke trouwdag. Ook niet onbelangrijk voor wie groots wil uitpakken: ook om te trouwen is Umbrië nog steeds heel erg betaalbaar.

trouwen in umbrie

Toppunt van romantiek

Mocht ook jij dit het toppunt van romantiek vinden, organiseer dan je bruiloft in Umbrië. Je bent er zo: je kunt vliegen op Rome en binnen anderhalf uur rijd je naar Umbrië door de groene valleien, bezaaid met kloosters en vestingstadjes op heuveltoppen. Ook kun je met een tussenstop in Rome vliegen op Perugia met Alitalia.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!