Chocolade stad

Valentijnsbreaks voor chocolate lovers

Valentijn is onlosmakelijk verbonden met liefde en chocolade. Zijn jij en je geliefde echte liefhebbers van chocolade? Boekingswebsite Hotels.com leidt je naar de beste chocoladehotels en musea in Europa.

Deze zoete bestemmingen zijn werkelijk om op te eten.

Chocoladeconsumptie

Europeanen zijn goed voor de helft van de wereldwijde chocoladeconsumptie. Nederlanders eten jaarlijks ruim 84 miljoen kilo chocolade. Dat is bijna vijf kilo per inwoner. Zwitsers voeren de lijst aan. In het Alpenland wordt jaarlijks meer dan tien kilo chocolade per inwoner geconsumeerd.

Bournemouth, Verenigd Koninkrijk

The Chocolate Boutique Hotel in Bournemouth beschikt over 13 unieke kamers met thema’s en namen als White Chocolate, The Chocolate Truffle Suite en Seventy Percent. Dit hotel aan de zuidkust van Engeland ademt een en al chocolade. De roomservice verrast je dagelijks met een huisgemaakte lekkernij. Is dit niet voldoende, dan bestel je een eigen chocoladefontein. Het hotel organiseert workshops, waar gasten ambachtelijke chocoladetruffels leren maken.

Perugia, Italië

Ook in Italië is een chocoladeparadijsje te vinden. In het Etruscan Chocohotel, in het charmante stadje Perugia ten noorden van Rome, hebben alle etages een ander chocoladethema. In elke hoek van de kamer is een etagère met lekkers te vinden. Gasten kunnen er een cacaomenu bestellen in het restaurant en er is een chocostore te vinden, met de lekkerste soorten chocolade uit de nabijgelegen Perugina Chocolate Factory. In oktober wordt in Perugia het jaarlijkse Eurochocolate festival georganiseerd.

Barcelona, Spanje

Ben je er niet tegen opgewassen om dag en nacht omringd te zijn door chocolade? Dan biedt een bezoekje aan ’s werelds beste chocolademuseums misschien uitkomst. In Museu de la Xocolata in Barcelona zijn zelfs de tickets gemaakt van chocolade. Chocoholics raken hier bekend met de historie van cacao. In het museum zijn bijzondere chocoladesculpturen te bewonderen over uiteenlopende zaken, van de koninklijke historie tot stripfiguren en bekende gebouwen in Barcelona.

Brugge, België

Het Belgische Brugge is een onvervalste chocoladestad. Brugge telt meer dan vijftig chocolatiers en tal van kwaliteitsrestaurants die culinaire creaties maken van chocolade. In het land dat wereldwijd bekend staat om haar topkwaliteit chocolade kan ook een museum niet ontbreken. Choco-Story dompelt haar bezoekers onder in de geschiedenis van cacao en ontrafelt de geheimen achter het maken van ambachtelijke pralines.

Neem gezellig een vriend(in) mee, boek voordelig een ticket bij een lowcostairline, overnacht in een B&B en geniet! 

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

3 tips voor je singlereis
By Scott ·
25 januari 2023

3 tips voor je singlereis

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!