Vanuit het buitenland kijken naar Nederlandse televisie

Na een lange vakantiedag met mooie wandelingen, lekker zonnebaden of het bezoeken van bezienswaardigheden in een stadje is het heerlijk om weer in je hotel neer te ploffen. En wat is er dan lekkerder om op bed je tablet of laptop erbij te pakken en even lekker te buizen. Alleen als je in het buitenland zit gaat dat niet altijd even soepel als je zou willen.

Geografische blokkades


Helaas, deze video is buiten de EU niet beschikbaar” is een mededeling die je liever niet wilt zien verschijnen op je beeldscherm als je daar je favoriete tv-programma verwacht. Echter, door afspraken rondom uitzendrechten wordt er vanwege geografische restricties een blokkade opgezet. Daardoor is de content van tv-aanbieders die in Nederland actief zijn niet langer zichtbaar (Ziggo, NPO maar ook Netflix). Dat geldt met name in landen buiten de EU. Extra vervelend is dat je tijdens je vakantie je abonnementen gewoon doorbetaalt en er dus eigenlijk voor je gevoel ook recht op hebt om alles te kunnen kijken. De truc om toch Nederlandse TV te kunnen kijken tijdens je vakantie in het buitenland

Gelukkig kan je via een simpel trucje alsnog het (Nederlandse) aanbod bekijken. Door in het buitenland het internet op te gaan via een VPN verbinding kun je je virtuele verblijfplaats aanpassen naar Nederland. Je kunt dan alle streams van de NPO en streamingdiensten als Ziggo weer bekijken. Via Netflix kun je dan ook weer het Nederlandse aanbod bekijken in plaats van het aanbod van het land waar je bent.

Maar wat is een VPN en hoe werkt het? VPN staat voor Virtual Private Network en wordt betaald én gratis aangeboden. Het is een extra verbinding tussen jouw computer en het internet en verloopt via een extra server. Deze extra servers staan in veel verschillende landen, waardoor je kunt kiezen waar je je virtueel bevindt. Kies je voor een Nederlandse server, kan je dus vanuit het buitenland gewoon Nederlandse TV kijken. Of de Amerikaanse versie van Netflix, als je voor een Amerikaanse server kiest.

Andere voordelen van een VPN zijn dat je datagegevens ook nog eens beveiligd worden. Zo kun je bijvoorbeeld veilig inloggen op een openbaar WiFi netwerk (bijvoorbeeld die van je hotel) zonder dat je bang hoeft te zijn dat hackers je wachtwoorden te pakken krijgen of je data stelen.

VPN kan ook gratis

tv
Bij VPNGids kun je een vergelijker vinden waarin je kunt precies aangeven waarvoor jij VPN wilt gebruiken. Enkel voor Nederlandse TV kijken, of misschien ook om Netflix te bekijken, of om torrents te downloaden. Als dat hebt aangevinkt verschijnt er selectie van VPN-aanbieders waar je terecht kunt. Daar zitten vaak ook gratis aanbieders tussen die goede beoordelingen krijgen.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!