Veel Nederlanders lastminute naar de zon

Al is de eerste grote stroom vakantiegangers het afgelopen weekeinde al vertrokken, nog steeds stromen boekingen voor een goedkopen zonvakantie bij de reisorganisaties binnen.

Daarbij gaat de voorkeur vaak uit naar ‘all inclusive’. Niet alleen omdat veel mensen het ‘lekker makkelijk’ vinden dat voor hun natje en droogje gezorgd wordt, maar ook omdat ze dan van tevoren precies weten wat ze uitgeven. Dat zegt Hannah de Zoete van reisorganisatie TUI, waar ondermeer Kras.nl en Arke onder vallen.

De vroege uitschakeling van het Nederlandse elftal op het EK was voor duizenden mensen het moment om nog snel een buitenlandse vakantie te regelen. Door het vaak matige weer en de slechte vooruitzichten, gaat die stroom nog steeds door.

Boven aan de lijst van favoriete zonbestemmingen staan Spanje, Turkije en Griekenland. In principe zijn vakantiegangers die nu nog snel een zomervakantie meepakken, niet goedkoper uit dan degenen die al drie, of vier maanden geleden boekten. Ook vroegboekers kregen al korting.

Griekenland
”Alleen de last minutes naar Griekenland en dan vooral naar plaatsen als Kos en Kreta, zijn nu goedkoper dan in het voorseizoen. Hannah de Zoete: “Dat komt omdat de belangstelling voor Griekenland dit jaar duidelijk minder is. Door de sociale onrust is er nog volop ruimte.”

Wie goed zoekt kan nog onder de 1000 euro met z’n tweetjes all inclusive acht dagen naar de Griekse zon. Dat is inclusief de vliegreis.

Lees verder…

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!