Veel vraag naar singlereizen voor zonen

Singlereizen zijn niet alleen populair bij de single zelf, maar genieten ook de warme belangstelling van moeders met alleenstaande zonen. Dit blijkt uit gegevens van verschillende single reisaanbieders welke vertegenwoordigd waren op de onlangs gehouden vakantiebeurs.

Aarzelende mannen
Ondanks de groeiende belangstelling voor singlereizen gaan lang niet alle vrijgezellen even actief op zoek naar hun ideale vakantie. Zeker die van het mannelijke geslacht aarzelen nog een beetje. Uit gegevens van organisaties zoals Mates & Dates, One2gether Travel en Cirkel Vakanties komt naar voren dat het veelal de moeders van deze mannen zijn die hier graag verandering in aanbrengen. Dit jaar trokken zij zelf de stoute schoenen aan en gingen tijdens de vakantiebeurs op zoek naar geschikte reizen voor hun alleenstaande zonen.

Zonen versus dochters
Opmerkelijk detail is dat er voor de single dochters in kwestie nauwelijks werd geïnformeerd. Blijkbaar behoeven zij naar de maatstaven van hun moeder weinig tot geen extra stimulans om over te gaan tot het boeken van een singlereis. Volgens de aanwezige reisaanbieders werd er niet eerder zo opvallend en geregeld geïnformeerd naar de reismogelijkheden voor het alleenstaande mannelijke kroost als dit jaar.

Assertieve moeders
De verklaring voor deze ontwikkeling is volgens Monique Johann van Online Magazine Singlessite.nl te vinden in een combinatie van factoren: “Ten eerste willen moeders van oudsher het beste voor hun kind, ook al zijn ze lang en breed volwassen. Daarnaast zien ze hun kinderen op de lange termijn liever niet alleen, maar bij voorkeur samen met een partner. Zonen ondernemen op dit gebied, in tegenstelling tot de dochters, blijkbaar te weinig naar de zin van hun moeder. Als zij van mening zijn dat ze een zetje in de goede richting nodig hebben zullen ze dit zeker niet nalaten.”

Maatschappelijk geaccepteerd
Dat georganiseerde romances nu niet bepaald de insteek zijn van deze singlereizen speelt voor de moeders nauwelijks een rol. “De mogelijkheid op een bijzondere ontmoeting is in potentie aanwezig. Dat is voor hen wat telt. Dat het fenomeen singlereizen, evenals online dating, inmiddels breed maatschappelijk wordt geaccepteerd als een volwaardige, laagdrempelige en vrijblijvende manier om andere singles te ontmoeten is ook deze moeders niet ontgaan en zal dus beslist een rol spelen in deze ontwikkeling” aldus Johann.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!