banen reiswereld

Veertig procent werknemers werkt tijdens vakantie door

Kijk jij al uit naar je vakantie? Of heb je het zo druk met je werk dat je bijna opziet tegen het vertrek? De zomervakantie is in aantocht en dat betekent voor veel mensen vrije dagen. Maar de ontspanning is soms ver te zoeken. Veertig procent is op zijn welverdiende vakantie nog steeds met zijn werk bezig. 

In 2010 belde en mailde nog maar 28 procent tijdens de vakantie voor zijn werk. 38 procent van de werkenden zegt het te druk te hebben om op vakantie te kunnen. Vooral jongeren en hogeropgeleiden ervaren een hoge werkdruk. Zo blijkt uit de Randstad Werkmonitor, een onderzoek onder 810 werkenden.

Werkdruk

In vergelijking met zeven jaar geleden is de werkdruk ook toegenomen. Toen gaf slechts 26 procent aan te veel werk te hebben om vrij te kunnen nemen. Een aanzienlijke stijging van 12 procent. Reden hiervoor is het economisch herstel, zo denkt twee derde van de ondervraagden.

Reiant Mulder, algemeen directeur Randstad Nederland: ,,Ik vind het zorgwekkend dat twee van de vijf werkenden zeggen het gevoel te hebben niet op vakantie te kunnen gaan. Vrij nemen en kunnen ontspannen zijn essentieel voor het goed kunnen functioneren op het werk, maar vooral voor een goede gezondheid van mensen. Werkgevers moeten oog hebben voor werkdruk en de belasting van hun werknemers om die balans goed te houden.”

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!