veiligheid reizigers

Veilige vakantiebestemmingen duurder door onrust

De aanslagen in Parijs, de vliegtuigcrash in Egypte, onrust in Turkije en Tunesië en de vluchtelingencrisis in Griekenland. Dit zorgt voor onrust in de reisbranche en heeft grote gevolgen voor de vakantieganger.

,,In 2015 is het gevoel van onveiligheid bij toeristen sterk toegenomen en bepaalde gebieden worden dan ook angstvallig vermeden”, weet Eelko van Drongelen van Weflycheap.nl. ,,De gebieden waar het relatief veiliger is zoals de Canarische Eilanden en Kaapverdië worden snel duurder door de toenemende vraag. Aan de andere kant zie je juist een (enorme) prijsdaling naar landen zoals Turkije, Egypte en Griekenland. De consument kiest voor zekerheid of gaat niet op vakantie.”

Extra capaciteit inzetten

Reisorganisaties Corendon & TUI anticiperen op deze toenemende vraag door extra capaciteit in te zetten naar Spanje, Portugal, Curaçao en Kaapverdië. Maar dit is waarschijnlijk niet voldoende voor deze winter en de komende zomerperiode, aldus Van Drongelen. ,,Wat je nu ziet staat haaks op de lange termijn trend van prijsdalingen in de reisbranche en is daarom uniek. Helaas kan het wel eens een nieuwe trend worden voor deze landen.”

Minder naar de zon in de winter

Uit navraag blijkt dat er een groep consumenten is die de reeds geboekte vakantie naar Egypte niet heeft omgeboekt naar een nieuwe bestemming, maar thuis blijft. De hoofdreden hiervoor is dat een andere bestemming te duur is en niet in het kostenplaatje van de consument past. Minder Nederlanders gaan deze winter naar de zon. En dat kan volgens Van Drongelen wel eens de nieuwe realiteit worden, al blijven er altijd extreme last minute deals bestaan.

Zomervakantie consequenties

Uiteraard heeft dit ook consequenties voor de zomervakantie periode. ,,Er kan een run ontstaan op landen zoals Spanje, Portugal, Kaapverdië en Curaçao. Daarom raden wij consumenten aan om dit jaar vroeger dan anders een zomervakantie te boeken naar deze bestemmingen. En het zou zelfs zomaar kunnen dat de jongeren in Salou worden verdreven door een oudere doelgroep die naarstig op zoek is naar een nieuwe en vooral goedkope zon vakantiebestemming”, aldus Van Drongelen.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!