pilot selfie

Verboden selfies te maken

Het maken van een selfie is zo 2015. Het is de normaalste zaak van de wereld. Wanneer je nog nooit een foto van jezelf gemaakt hebt met je mobieltje en deze ook nog niet de lucht in geslingerd hebt, dan ben je echt niet meer van deze tijd, bij wijze van spreken. Deze selfiehype is ook wel aan kritiek onderhevig. Het zou gevaarlijk kunnen zijn en je zou meer met je zelf bezig zijn, dan met je omgeving.

Alleen oog voor jezelf

Het maken van een selfie zou je belemmeren in het volledig opnemen wat voor moois en indrukwekkends je om je heen ziet. Hoe kun je in India nu echt van de Taj Mahal genieten als je druk bent met het maken van de perfecte foto van jezelf? Ik denk dat dit facet wel meevalt. Mensen die schoonheid kunnen waarderen kijken toch wel verder dan zichzelf. Dat er vaak selfies gemaakt worden bij rampen of op ramplekken, dat heeft meer weg van ramptoerisme. Kijk mij eens, ik was erbij. Maar dat laat niet zien of je ook meeleeft. Van gevaar is hier niet zozeer sprake.

Het gevaar van een selfie

Hoe kan het maken van een selfie nu gevaarlijk zijn, zul je denken. Je hoeft toch alleen je telefoon te activeren en klaar is keers. Het wordt pas gevaarlijk wanneer mensen op onverantwoorde plaatsen foto’s van zichzelf proberen te maken. Verschillende mensen zijn al van een brug of klif gevallen omdat ze een stoere foto van zichzelf wilden maken. Precies om deze reden worden selfies en selfiestokken op de volgende plaatsen ontmoedigd of zelfs verboden.

Verboden selfies te maken

1. Pamplona, Spanje: Word niet omvergelopen

Er zijn mensen die hun leven riskeren voor de perfecte selfie. Wegens het roekeloze gedrag van sommige toeristen mag je in het Spaanse Pamplona bij het traditionele stierenrennen tegenwoordig geen selfies meer maken. Tijdens dit evenement rent een groep mensen door de straten van de stad terwijl ze achternagezeten worden door boze stieren. Vorig jaar kreeg een deelnemer een boete van € 3600 voor het maken van een selfie tijdens het rennen voor zijn leven.

2. Iran: Geen foto’s met vrouwelijke voetbalfans

Vrouwelijke fans van het Iraanse voetbalelftal kunnen maar beter niet met hun helden op de foto gaan. Het hoofd van de Iraanse Voetbalbond verbood onlangs voetballers, coaches en andere stafleden om met vrouwelijke fans op de foto te gaan. Als spelers gefotografeerd worden met vrouwen die zich niet aan de strenge islamitische kledingregels houden, kunnen deze fans de foto’s gebruiken voor politieke doeleinden of de voetballers zelfs vervolgen voor intimidatie, zo vreest de bond.

3. Garoupe, Frankrijk: Selfieloze zones

Vorige zomer verschenen er op het drukbezochte strand van Garoupe in Frankrijk voor het eerst selfieloze zones. Het strand wordt al jaren overspoeld door selfiebeluste toeristen die niets anders doen dan hitsige foto’s van zichzelf schieten die massaal gedeeld worden op Facebook en Instagram. Naar verluidt patrouilleerde in augustus zelfs de Vakantiepolitie over het strand om de zonliefhebbers in de gaten te houden. Het is nog onduidelijk of komende zomer dezelfde regels zullen gelden. Gelukkig kun je op ontelbare andere stranden ter wereld nog wel je selfies schieten.

4. Zuid-Korea: Verbod op de selfiestok

De selfiestok is een revolutionaire ontwikkeling in de selfiekunst, maar niet iedereen is hier blij mee. In november verboden de Zuid-Koreaanse autoriteiten het gebruik van selfiestokken die mobiele telefoons kapot kunnen maken die door het bluetooth-signaal. Personen die merken verkopen of importeren die niet goedgekeurd zijn lopen het risico op een gevangenisstraf van drie jaar.

5. Amsterdam: Laat je selfiestok thuis

Ook in Nederland wordt de selfiestok op steeds meer plekken verboden. Een selfie maken in de Amsterdamse Hermitage of het Stedelijk Museum? Prima, maar laat je selfiestok thuis. Het voornaamste bezwaar tegen de accessoires is het gevaar dat selfiemakers er kunstwerken mee beschadigen. Ook de Ziggo Dome heeft de gadget recentelijk in de ban gedaan, omdat een selfiestok volgens de organisatie het zicht van concertgangers belemmert en de sfeer verpest.

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

halloween hotelbestemmingen
By Monique ·
29 oktober 2021

De griezeligste bestemmingen voor Halloween

Spookverhalen maken deel uit van de rijke historie van een aantal van ’s werelds grootste steden. Wil je een sensationele Halloween dit jaar? Nu het enge feest nadert, zijn de gruwelijke bestemmingen zoals spookhotels, ondergrondse passages en verlaten panden extra spannend.
singlereis japan
By Monique ·
16 november 2021

Veelzijdige singlereis: Japan

Japan zal je elk moment verbazen, niets is wat het lijkt. Een reis door ‘het land van de rijzende zon’ is een reis vol contrasten, afwisseling en een kennismaking met eigentijdse wereldsteden, oude heiligdommen en een overweldigende natuur.
Londen vakantie
By Monique ·
24 december 2021

Londen populairste bestemming met oud & nieuw

Vier jij dit jaar oud & nieuw in het buitenland? Dan is de kans groot dat je in Londen zit want deze stad staat met stip op nummer 1 als bestemming om de jaarwisseling te vieren.
10 mooiste kerstbomen
By Monique ·
10 december 2021

Zo haal je de kerstverlichting uit de knoop

Dikke kans dat je een dezer dagen die doos met kerstspullen van de zolder of vliering haalt en vol goede moed begint aan het optuigen van je knisperende kerstboom. Totdat je die wirwar aan lampjes ziet... De gruwel van iedereen!
tips auto vakantie check
By Francien ·
12 november 2021

Met de auto op reis: doe de autovakantiecheck

Heb je een leuk weekend geboekt om singles van jouw leeftijd te leren kennen in de Ardennen of ga je binnenkort op wintersport naar het prachtige Oostenrijk of Italië, de kans groot dat je de auto inpakt en vertrekt!
5 best gelezen singlereizen
By Monique ·
3 december 2021

Singlereizen: 5 best gelezen toppers

Singles die op zoek zijn naar een leuke groepsreis met andere singles komen al snel bij Single2Travel uit. Met leuke reistips, lekkere lastminute vakanties en actuele reisberichten vinden ze snel de reisbestemming van hun dromen. Deze 5 worden het best gelezen!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!