winterzon singlereizen

Verbranding door de zon voel je pas als het te laat is

Met temperaturen boven de dertig graden mogen we gerust spreken van een hittegolf. Dat is fijn om van het strand en de zee te genieten, maar het belang van insmeren kan niet genoeg benadrukt worden.

Zonschade

Willen we allemaal geen zomers, bruin kleurtje hebben? Dat oogt mooi, maar toch moeten we op onze hoede zijn voor dergelijke brandende zon. Het is immers zo dat dat bruin kleurtje het gevolg is van zonschade aan de huid.

Paniekreactie

Ons lichaam maakt in een paniekreactie immers een dikkere en bruinere huid aan om ons te beschermen tegen verdere UV-straling. “Wanneer je de huid blootstelt aan te veel UV-straling zal de huid als reactie op de schade meer pigment gaan aanmaken. Dat pigment gaat dan als een soort parasolletje boven de celkern liggen, om het daarin liggende DNA te beschermen tegen de UV-straling”, legt Michelle van Rossum, dermatoloog aan het Radboudumc in Nijmegen, uit aan Scientias.

Schade zonder het te weten

Stel je jezelf te lang bloot aan UV-straling, dan gaat je huid verbranden. Het gevaar dat daarin sluipt, is het feit dat je pas enkele uren na de aangebrachte schade voelt en ziet dat je huid aan het verbranden is. Lekker op zonvakantie met singles? Doen! Maar vergeet je zonnebrandcrème dus niet in te pakken.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!