Vergeten voorwerpen in het vliegtuig

Na een vlucht blijven er soms de vreemdste zaken achter in een vliegtuig. Passagiers blijken in de praktijk de gekste dingen te vergeten en vaak worden achtergebleven voorwerpen ook niet meer door hen geclaimd. De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas roept vergeetachtige eigenaren op na te vragen of hun verloren voorwerp misschien wel bij de maatschappij ligt.

De Australische luchtvaartmaatschappij zit net als veel andere luchtvaartmaatschappijen inmiddels met voor duizenden euro’s aan achtergelaten en vergeten voorwerpen in de maag.

Maand in bewaring
De vergeten voorwerpen worden een maand lang bewaard op de luchthavens. Daarna gaan de niet opgehaalde voorwerpen naar een liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor kankerpatiënten.

“Momenteel zien we dat veel mensen hun iPad of E-Readers en Kindles vergeten,” zegt woordvoerster Kylie Lightbody van de bagagediensten. “Tegenwoordig blijven er minder camera’s achter, ik denk dat dat komt omdat veel mensen nu hun telefoon gebruiken om foto’s te nemen.”

Opgezette Elandskop
Lightbody heeft al wel het een en ander zien passeren. Hoorapparaten zijn een klassieker, maar het personeel vond ook erg ongewone objecten zoals een opgezette elandskop, onderdelen van kunstgebitten, of röntgenfoto’s van een kat. Slechts de helft van die voorwerpen belanden terug bij hun rechtmatige eigenaar.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!