Vergeten voorwerpen in het vliegtuig

Na een vlucht blijven er soms de vreemdste zaken achter in een vliegtuig. Passagiers blijken in de praktijk de gekste dingen te vergeten en vaak worden achtergebleven voorwerpen ook niet meer door hen geclaimd. De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas roept vergeetachtige eigenaren op na te vragen of hun verloren voorwerp misschien wel bij de maatschappij ligt.

De Australische luchtvaartmaatschappij zit net als veel andere luchtvaartmaatschappijen inmiddels met voor duizenden euro’s aan achtergelaten en vergeten voorwerpen in de maag.

Maand in bewaring
De vergeten voorwerpen worden een maand lang bewaard op de luchthavens. Daarna gaan de niet opgehaalde voorwerpen naar een liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor kankerpatiënten.

“Momenteel zien we dat veel mensen hun iPad of E-Readers en Kindles vergeten,” zegt woordvoerster Kylie Lightbody van de bagagediensten. “Tegenwoordig blijven er minder camera’s achter, ik denk dat dat komt omdat veel mensen nu hun telefoon gebruiken om foto’s te nemen.”

Opgezette Elandskop
Lightbody heeft al wel het een en ander zien passeren. Hoorapparaten zijn een klassieker, maar het personeel vond ook erg ongewone objecten zoals een opgezette elandskop, onderdelen van kunstgebitten, of röntgenfoto’s van een kat. Slechts de helft van die voorwerpen belanden terug bij hun rechtmatige eigenaar.

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!