inca's peru machu picchu

Vergunningen Incapad naar Machu Picchu in Peru eerder uitgegeven

Ben je al druk aan het sparen voor je volgende reis naar Peru? Dan wil je vast ook het beroemde Incapad bewandelen dat je naar de Machu Picchu brengt! Voor het eerst worden vergunningen voor het Incapad, dat eindigt bij Machu Picchu, vier maanden vroeger aangeboden dan gewoonlijk. Geïnteresseerden moeten er traditioneel al erg snel bij zijn, maar nu dus nóg sneller. Vanaf 1 oktober kan je proberen er een te bemachtigen voor volgend jaar.

Vergunningen voor 2018

Tot nu toe werd de eerste lading vergunningen voor het wereldberoemde Incapad vrijgegeven in januari van het jaar waarvoor ze geldig waren. De rest volgde dan in februari. Maar nu doet het ministerie van Cultuur het anders. Alle tickets voor 2018 zullen meteen vanaf 1 oktober 2017 te verkrijgen zijn.

Historische tocht

Per dag zijn er ‘maar’ 500 vergunningen en touroperators sporen reizigers dan ook aan zo snel mogelijk te boeken. Het hoogseizoen van de historische tochten valt in april, mei en augustus. Voor die maanden vliegen tickets de deur uit. 500 mensen per dag kan veel lijken, maar Dan Clarke van RealWorld Holidays verduidelijkt dat ook de gidsen, de koks en de andere leden van een trekteam een vergunning nodig hebben.

Alternatieve route

Alleen via bedrijven die een officiële licentie hebben voor de vierdaagse trektocht kan je de nodige documenten krijgen. Individueel is uitgesloten. Wie naast de boot valt, kan nog altijd wel naar Incastad Machu Picchu in Peru via een alternatieve route: de Salkantaytocht, die geen vergunning vereist.

Slachtoffer van populariteit

Het iconische Machu Picchu is de laatste jaren slachtoffer van haar eigen populariteit. UNESCO sprak er al van om het op de lijst van bedreigde sites te zetten. Het spoorde de Peruviaanse regering aan om op te treden tegen de veel te grote toestroom van toeristen en een nieuw tijdsschema in te voeren. Dat nieuwe systeem is controversieel: het zorgt wel voor een betere verdeling van de mensenmassa, maar op het einde van de dag stijgt het totale aantal toeristen van 5.000 naar 6.000. En dat is meer dan het dubbele van de 2.500 die UNESCO aanraadt.

Groepsreizen voor singles Peru

Zeker weten dat jij je langverwachte reis kunt maken inclusief een bezoek aan de Machu Picchu? Kijk dan voor groepsreizen naar Peru bij de volgende reisaanbieders: Fox ReizenSawadee Reizen Kras ReizenBaobab Reizen.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

dierentuin europa
By Monique ·
30 november 2021

De leukste 10 dierentuinen van Europa

Ben je dol op exotische en wilde dieren maar heb je niet het budget om heel de wereld rond te reizen om ze in levenden lijve te aanschouwen? Dan is een bezoekje aan een mooie dierentuin een prima alternatief.
singlereis japan
By Monique ·
16 november 2021

Veelzijdige singlereis: Japan

Japan zal je elk moment verbazen, niets is wat het lijkt. Een reis door ‘het land van de rijzende zon’ is een reis vol contrasten, afwisseling en een kennismaking met eigentijdse wereldsteden, oude heiligdommen en een overweldigende natuur.
koffer inpakken verrassingsreis
By - ·
10 december 2021

Weekendje weg: wat neem je mee?

Londen vakantie
By Monique ·
24 december 2021

Londen populairste bestemming met oud & nieuw

Vier jij dit jaar oud & nieuw in het buitenland? Dan is de kans groot dat je in Londen zit want deze stad staat met stip op nummer 1 als bestemming om de jaarwisseling te vieren.
10 skidorpen italie
By Francien ·
23 november 2021

10 populairste Italiaanse wintersportdorpen bij Nederlanders

Het kwik daalt en dat doet menig wintersporter verlangen naar het moment dat de ski's ondergebonden mogen worden. Italië is een verrassende skibestemming, die met haar witte Alpentoppen veel te bieden heeft.
5 best gelezen singlereizen
By Monique ·
3 december 2021

Singlereizen: 5 best gelezen toppers

Singles die op zoek zijn naar een leuke groepsreis met andere singles komen al snel bij Single2Travel uit. Met leuke reistips, lekkere lastminute vakanties en actuele reisberichten vinden ze snel de reisbestemming van hun dromen. Deze 5 worden het best gelezen!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!