inca's peru machu picchu

Vergunningen Incapad naar Machu Picchu in Peru eerder uitgegeven

Ben je al druk aan het sparen voor je volgende reis naar Peru? Dan wil je vast ook het beroemde Incapad bewandelen dat je naar de Machu Picchu brengt! Voor het eerst worden vergunningen voor het Incapad, dat eindigt bij Machu Picchu, vier maanden vroeger aangeboden dan gewoonlijk. Geïnteresseerden moeten er traditioneel al erg snel bij zijn, maar nu dus nóg sneller. Vanaf 1 oktober kan je proberen er een te bemachtigen voor volgend jaar.

Vergunningen voor 2018

Tot nu toe werd de eerste lading vergunningen voor het wereldberoemde Incapad vrijgegeven in januari van het jaar waarvoor ze geldig waren. De rest volgde dan in februari. Maar nu doet het ministerie van Cultuur het anders. Alle tickets voor 2018 zullen meteen vanaf 1 oktober 2017 te verkrijgen zijn.

Historische tocht

Per dag zijn er ‘maar’ 500 vergunningen en touroperators sporen reizigers dan ook aan zo snel mogelijk te boeken. Het hoogseizoen van de historische tochten valt in april, mei en augustus. Voor die maanden vliegen tickets de deur uit. 500 mensen per dag kan veel lijken, maar Dan Clarke van RealWorld Holidays verduidelijkt dat ook de gidsen, de koks en de andere leden van een trekteam een vergunning nodig hebben.

Alternatieve route

Alleen via bedrijven die een officiële licentie hebben voor de vierdaagse trektocht kan je de nodige documenten krijgen. Individueel is uitgesloten. Wie naast de boot valt, kan nog altijd wel naar Incastad Machu Picchu in Peru via een alternatieve route: de Salkantaytocht, die geen vergunning vereist.

Slachtoffer van populariteit

Het iconische Machu Picchu is de laatste jaren slachtoffer van haar eigen populariteit. UNESCO sprak er al van om het op de lijst van bedreigde sites te zetten. Het spoorde de Peruviaanse regering aan om op te treden tegen de veel te grote toestroom van toeristen en een nieuw tijdsschema in te voeren. Dat nieuwe systeem is controversieel: het zorgt wel voor een betere verdeling van de mensenmassa, maar op het einde van de dag stijgt het totale aantal toeristen van 5.000 naar 6.000. En dat is meer dan het dubbele van de 2.500 die UNESCO aanraadt.

Groepsreizen voor singles Peru

Zeker weten dat jij je langverwachte reis kunt maken inclusief een bezoek aan de Machu Picchu? Kijk dan voor groepsreizen naar Peru bij de volgende reisaanbieders: Fox ReizenSawadee Reizen Kras ReizenBaobab Reizen.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!