herfstbreak singles

Verleg je grenzen: ontdek singlereizen

Het woord single reis legt inderdaad expliciet de nadruk op alleen reizen…. Maar heb je er ooit al aan gedacht dat, op vakantie, soloreizigers vaak samenkomen en eigenlijk helemaal niet lang alleen zijn? Het is namelijk zo dat als je zonder reisgenoot reist, je veel sneller andere reizigers ontmoet. Je stelt je meer open en je bent nieuwsgieriger.

Gelijkgestemde reizigers

Vaak is het niet moeilijk om gelijkgestemde reizigers te ontmoeten en samen op pad te gaan. En als je voor het eerst een single reis overweegt dan zijn er verschillende soorten groepsreizen waar je je voor kan aanmelden. Het hoeft niet enkel backpacken te zijn, het kunnen ook jongerenreizen of educatieve reizen zijn. Reisbureaus bieden een ruim aanbod van singlereizen aan. Een selectie hiervan tref je aan op de reisagenda.

Kies de beste reisperiode

Kun je langzaam wennen aan het idee van een single reis? Dan is het zinvol om vooraf even na te denken over de periode waarin je wilt reizen. Als je tijdens de zomervakantie op reis vertrekt, mag je niet verbaasd zijn als er hordes families rond het zwembad kamperen. Die kunnen je dan misschien ongemakkelijk doen voelen wanneer ze hun familiegeluk delen of de ontspanningsruimte gebruiken als speeltuin. Wat ik wil zeggen: hier ga je niet meteen lotgenoten vinden en, eerlijk gezegd, ook weinig rust vinden… Vermijd dus de schoolvakanties en de dure reiskosten daaraan verbonden. Het is geen geheim meer dat reizen in het hoogseizoen aanzienlijk duurder is dan in het laagseizoen. Met als kers op de taart dat in het laagseizoen de kans groter is om gelijkgestemden te ontmoeten.

Sluit je aan bij een reisgroep

Zoals eerder gezegd, vandaag de dag is het allesbehalve abnormaal om alleen te reizen. Je kan bijvoorbeeld voor elk reisdoel een specifieke reisgroep vinden. Ben je op zoek naar je grote liefde of wil je gewoon plezier hebben? Dan kan je speciale reisaanbieders uitkiezen. Ga bijvoorbeeld op zoek naar feestreizen als je de hele nacht door wilt dansen op de beste feestjes in een onbekende stad. Als je graag een nieuwe taal wilt leren, kom je snel in contact met gelijkgestemden tijdens taalreizen. Belangrijkste is dus een reisgroep te vinden op basis van je interesses en de kans is heel groot dat je je vakantie doorbrengt met andere soloreizigers die jouw interesses delen!

Meer leuke tips over Singelreizen lees je hier!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!