hand in hand

Verliefde stellen gaan onvoorzichtig op reis

Stellen die samenwonen blijken impulsiever en onvoorzichtiger op reis te gaan dan anderen. Van de verliefde koppels die niet zijn getrouwd pakt 25 procent de koffers in zonder daarbij aan een reisverzekering te denken, zo blijkt uit onderzoek van Nationale-Nederlanden.

Van mensen die wel een reisverzekering hebben weet meer dan de helft van de ondervraagden vaak niet wat hun reisverzekering wel en niet dekt mocht er wat gebeuren. Ook controleert 35 procent van de Nederlanders de reisverzekering niet voordat ze op reis gaan.

Reisverzekering

De kans op onder- of oververzekering is daardoor groot. Volgens Emily de Laat, productspecialist reisverzekeringen bij Nationale-Nederlanden, kijken mensen alleen naar de dekking wanneer ze een reisverzekering afsluiten, maar schenkt men er vervolgens weinig of geen aandacht meer aan.

Risico of geldverspilling

”Dit terwijl de persoonlijke situatie in de loop van de tijd kan wijzigen. Bij mensen die gaan samenwonen bijvoorbeeld wordt er niet meer gekeken wie welke reisverzekering en dekking heeft, waardoor over- of onderverzekering op de loer ligt. Onderverzekering is risicovol en oververzekering is zonde van het geld.” Samenwonende stellen weten weinig over verzekeringen tijdens binnenlandse of buitenlandse reizen. Zo weet de helft niet of een ziekenhuisbezoek in Thailand wel of niet onder de reisverzekering valt.

Ziekenhuisbezoek

“Veel mensen denken dat hun zorgverzekering de volledige kosten van een ziekenhuisbezoek in het buitenland dekt. Dit is echter niet altijd het geval. De meeste basiszorgverzekeringen vergoeden maximaal de Nederlandse tarieven. Een reisverzekering met dekking voor medische kosten kan het verschil goedmaken, maar het is verstandig om van tevoren te controleren wat voor dekking je zorgverzekering en je reisverzekering bieden en of je hiermee alles hebt afgedekt”, aldus de Laat.

Verzekeringspasje

Het verzekeringspasje gaat bij lange na niet niet bij iedereen mee op reis en wordt door 38 procent van de ondervraagden thuisgelaten. Op het pasje staan belangrijke zaken als het polisnummer en een alarmnummer bij calamiteiten.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!