koffer inpakken verrassingsreis

Verrassingsreizen: spring in het diepe!

Ben jij al toe aan de nieuwe reistrend van 2016: een complete verassingsreis boeken? Bij zo’n vakantie hoor je pas op het vliegveld waar je naar toe gaat.. En als je op het punt staat de sprong naar het onbekende te wagen, dan komen er ineens allemaal vragen bij je op waar je nog niet eerder aan dacht.

Om je toch onbezorgd op een verrassingsreis te laten gaan een vijftal vragen & antwoorden van een blind-break expert van srprs.me (ofwel surprise me..) die al jouw twijfels wegnemen.

1.Is het wel iets voor mij als ik niet echt de controle durf los te laten?

srprs.me gelooft dat juist controlfreaks gebaat zijn bij deze manier van reizen. Geen stress vooraf, eindelijk eens al het geregel uit handen en zonder verwachtingen het vliegtuig in. Succes gegarandeerd, want zonder verwachtingen kan het moeilijk tegenvallen. Ook hoef je bijvoorbeeld niet bang te zijn voor de kwaliteit van de accommodaties, want srprs.me boekt alleen maar centraal gelegen hotels die minimaal zijn beoordeeld met een 8 op Booking.com. Uiteraard kun je zelf nog wel een klein beetje controle behouden door aan srprs.me door te geven naar welke bestemmingen je liever niet af reist, omdat je daar bijvoorbeeld recentelijk nog of al heel vaak bent geweest.

2. Wat moet ik inpakken als ik niet weet waar ik heen ga?

Als je een reis hebt geboekt bij srprs.me, dan ontvang je direct een link naar je persoonlijke profielpagina. Hierop wordt afgeteld hoe lang het nog duurt voor je op reis gaat. Een week van tevoren verschijnt in dit scherm de weersverwachting op de plaats van bestemming. Deze wordt vervolgens iedere dag geüpdatet. Zo weet je of je je bikini moet meenemen of toch maar je bontjas! Bovendien adviseert srprs.me altijd laagjes mee te nemen: zelfs in Marokko kan het ’s avonds afkoelen.

3. Wat als ik een visum of inentingen nodig heb voor mijn bestemming?

Sit back and relax, want dit regelt srprs.me voor je. Als voor jou een bestemming wordt gekozen waar je een visum voor nodig hebt, dan neemt srprs.me contact met je op om de benodigde extra gegevens op te vragen. Dit visum wordt vervolgens in een aparte, zwarte envelop naar je toegestuurd tegelijkertijd met je kraskaart. Ook voor vaccinaties heeft srprs.me een mooie oplossing bedacht. Zeker als je kiest voor het thema Adventure, kan het zijn dat je in de tropische Amazone of de woestijn van Afrika belandt waar je inentingen nodig hebt. In dat geval geeft srprs.me in de boekingsbevestiging aan dat het verstandig is om hun contactpersoon bij de KLM Travel Clinic te mailen, die vervolgens bij srprs.me jouw bestemming opvraagt en jou geheel discreet kan adviseren over de benodigde prikken zonder de bestemming te verklappen.

4. Hoe zit het met veiligheid?

Als een land een negatief reisadvies heeft, dan boekt srprs.me uiteraard geen reis hier naartoe. Alleen bestemmingen die als veilig worden gemarkeerd, komen in aanmerking. Voor bestemmingen met een “gebruiksaanwijzing” stuurt srprs.me altijd een extra envelop met daarin meer informatie. Zo gold afgelopen zomer voor reizigers die naar Griekenland gingen, dat ze de tip mee kregen om voldoende euro’s mee te nemen, zodat ze niet zonder geld kwamen te zitten.

5. Geland op het vliegveld. En dan?

Dat is helemaal aan jou! Als je je kraskaart hebt open gekrast op het vliegveld, de code hebt ingevuld via de link op je smartphone en zo je bestemming hebt onthuld, ontvang je direct een mail met al je reisgegevens. Hierop staan de vluchtdetails en hotelgegevens vermeld. Vanaf het moment van aankomst is het dus aan jou om je neus te volgen en zo op de leukste plekjes te komen. You’ll go wherever you’re meant to go!

Over srprs.me

srprs.me, opgericht in 2014, is een blind break reisorganisatie die je pas op het vliegveld of ‘on the road’ vertelt waar je naartoe gaat. Geheel on-trend vindt srprs.me dat het tijd is om spontaniteit terug te brengen in het reizen, je eigen herinneringen te maken en je vakantie niet langer “kapot te googelen”. Want de mooiste dingen maak je mee als je geen verwachtingen hebt. Er zijn blind breaks in de thema’s Adventure, Broke, City Tripping, Multi City, Sunsation en Road Tripping. Een week van tevoren ontdek je wat de temperatuur ter plekke is en hoe laat je op het vliegveld of bij een auto-checkpoint moet zijn. Hier vul je een krascode in op je smartphone. Surprise, je gaat naar…

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!