verrassingsvakantie

Verrassingsvakantie: durf jij?

Het schijnt de reistrend van 2015 te worden, een vakantie boeken terwijl je niet weet waar je heen gaat. Een onbekende reisbestemming boeken is hot! Volgens trenwatcher Adjiedj Bakas zijn verrassingsvakanties een gat in de markt.

Surprise vakantie

Mensen die bij aanbieder srprs.me een vakantie boeken krijgen pas op het vliegveld te horen waar ze naar toe gaan. Van te voren krijg je nog wel een weersvoorspelling zodat je niet met een zwembroek naar Lapland vertrekt, maar meer weet je niet. Hiermee wil het bedrijf voorkomen dat mensen met verkeerde outfits in hun koffer op de vakantiebestemming aankomen. Naast srps.me zijn er nog meer aanbieders voor een surprise vakantie. Opverrassing.nl  en bestemming-onbekend.nl vermoed naar het gelijknamige televisieprogramma zijn dit jaar ook begonnen om dit type vakanties aan te bieden. Eurocult   is en voorloper en biedt inmiddels al een jaar of vier trips naar een onbekende bestemming aan.

Verrassing is trend

Het mystery-concept lijkt aan te slaan, al 500 reizigers hebben een verrrasingsreis bij srprs.me geboekt. Concurrent Eurocult heeft het afgelopen jaar 100 reizigers verrast. Srprs.me ziet de toekomst erg rooskleurig in. Ze verwachten volgend jaar met minimaal 500 procent te groeien.

Die doelstelling is niet geheel ongenaakbaar, als we trendwatcher Adiedj Bakas mogen geloven. Volgens hem is de tijd voor de verrassingsreisjes rijp. Hij erkent dat de verrassingsmenu’s in de horeca ook goed lopen. ‘We leven in een gereguleerde samenleving en dit is dé manier om dat te doorbreken. Vroeger leefden we wat rommeliger en dat willen we nu weer terughalen. Even lummelen en stout kunnen doen’. En dat verrassingseffect slaat aan.

Keuzestress

Het fenomeen is uiteraard nuttig voor mensen die moeilijk een keuze kunnen maken, maar ook voor reizigers die wel in zijn voor een nieuwe beleving. Je hoeft volgens de aanbieders namelijk geen avonturier te zijn. Singles, tweeverdieners, vriendengroepen, maar zelfs ook ouderen behoren volgens hen tot de doelgroep.

Iets voor jou zo’n verrassingsvakantie? Wij zijn benieuwd! 

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!