verrassingsvakantie

Verrassingsvakantie: durf jij?

Het schijnt de reistrend van 2015 te worden, een vakantie boeken terwijl je niet weet waar je heen gaat. Een onbekende reisbestemming boeken is hot! Volgens trenwatcher Adjiedj Bakas zijn verrassingsvakanties een gat in de markt.

Surprise vakantie

Mensen die bij aanbieder srprs.me een vakantie boeken krijgen pas op het vliegveld te horen waar ze naar toe gaan. Van te voren krijg je nog wel een weersvoorspelling zodat je niet met een zwembroek naar Lapland vertrekt, maar meer weet je niet. Hiermee wil het bedrijf voorkomen dat mensen met verkeerde outfits in hun koffer op de vakantiebestemming aankomen. Naast srps.me zijn er nog meer aanbieders voor een surprise vakantie. Opverrassing.nl  en bestemming-onbekend.nl vermoed naar het gelijknamige televisieprogramma zijn dit jaar ook begonnen om dit type vakanties aan te bieden. Eurocult   is en voorloper en biedt inmiddels al een jaar of vier trips naar een onbekende bestemming aan.

Verrassing is trend

Het mystery-concept lijkt aan te slaan, al 500 reizigers hebben een verrrasingsreis bij srprs.me geboekt. Concurrent Eurocult heeft het afgelopen jaar 100 reizigers verrast. Srprs.me ziet de toekomst erg rooskleurig in. Ze verwachten volgend jaar met minimaal 500 procent te groeien.

Die doelstelling is niet geheel ongenaakbaar, als we trendwatcher Adiedj Bakas mogen geloven. Volgens hem is de tijd voor de verrassingsreisjes rijp. Hij erkent dat de verrassingsmenu’s in de horeca ook goed lopen. ‘We leven in een gereguleerde samenleving en dit is dé manier om dat te doorbreken. Vroeger leefden we wat rommeliger en dat willen we nu weer terughalen. Even lummelen en stout kunnen doen’. En dat verrassingseffect slaat aan.

Keuzestress

Het fenomeen is uiteraard nuttig voor mensen die moeilijk een keuze kunnen maken, maar ook voor reizigers die wel in zijn voor een nieuwe beleving. Je hoeft volgens de aanbieders namelijk geen avonturier te zijn. Singles, tweeverdieners, vriendengroepen, maar zelfs ook ouderen behoren volgens hen tot de doelgroep.

Iets voor jou zo’n verrassingsvakantie? Wij zijn benieuwd! 

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

5 best gelezen singlereizen
By Monique ·
3 december 2021

Singlereizen: 5 best gelezen toppers

Singles die op zoek zijn naar een leuke groepsreis met andere singles komen al snel bij Single2Travel uit. Met leuke reistips, lekkere lastminute vakanties en actuele reisberichten vinden ze snel de reisbestemming van hun dromen. Deze 5 worden het best gelezen!
Londen vakantie
By Monique ·
24 december 2021

Londen populairste bestemming met oud & nieuw

Vier jij dit jaar oud & nieuw in het buitenland? Dan is de kans groot dat je in Londen zit want deze stad staat met stip op nummer 1 als bestemming om de jaarwisseling te vieren.
gevaarlijke landen
By Monique ·
26 oktober 2021

10 gevaarlijkste plekken ter wereld

We fantaseren graag over droombestemmingen waar we ooit in ons leven nog eens naar toe op vakantie willen. Maar hoe zit het met plaatsen op de wereld die je voor je eigen veiligheid maar beter kunt mijden?
10 skidorpen italie
By Francien ·
23 november 2021

10 populairste Italiaanse wintersportdorpen bij Nederlanders

Het kwik daalt en dat doet menig wintersporter verlangen naar het moment dat de ski's ondergebonden mogen worden. Italië is een verrassende skibestemming, die met haar witte Alpentoppen veel te bieden heeft.
Praag vakantie
By Monique ·
7 december 2021

Praag beste bestemming in december

Praag is de beste bestemming om in december een bezoekje te brengen. De hoofdstad van Tsjechië wordt gevolgd door Parijs, Berlijn en Oberhausen.
wintersport tip beginners
By Monique ·
26 oktober 2021

Wintersport tips voor beginners

Als je denkt aan skivakanties en de wintersport dan denk je vast aan ervaren skiërs en die als volleerde profs van de bergen afkomen. Maar.. wat nou als je een beginner bent? Dan kan je vast wat tips gebruiken voor je eerste wintersportvakantie.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!