modieus winter door

Verwen jezelf en je lijf in de winter

Buiten is het koud en binnen warm, dit zijn zware tijden voor onze huid!  Met de seizoensveranderingen verandert ook de behoefte van de huid. In de winter is een goede huidverzorging dan ook heel belangrijk. Geen tijd of geld om die lekkere zonvakantie te boeken? Met deze tips kom je in topconditie de winter door!

Gezichtsbescherming

In de winter kleden we ons warm aan om lekker warm te blijven, maar hoe zit dat met de huid? Ook je huid heeft behoefte aan een ‘winterjasje’. Bij een buitentemperatuur onder de 8 graden schakelen onze talgkliertjes over op een soort spaarstand. Door deze spaarstand wordt de huid minder goed beschermd en kan het vocht sneller verdampen. In huis is er vaak sprake van een droge lucht door de centrale verwarming, waardoor droogrimpeltjes en schilferige, ruwe plekjes op de huid kunnen ontstaan. Een verzorgende crème biedt dan uitkomst. Kies dan geen gewone crème maar een crème waarin lipiden (vetten) en vochthoudende substanties als hyaluronzuur en panthenol de barrièrefunctie van de huid versterken.

Crèmes die tegen de kou beschermen, vormen voor de gezichtshuid (die erg gevoelig is voor kou) een betrouwbaar schild tegen de vorst. Bovendien helpen ze ook tegen couperose. Deze speciale crèmes bevatten veel lipiden en weinig vocht, door het lage vochtgehalte kan de crème niet op de huid bevriezen. Deze speciale crèmes mag je alleen aanbrengen als je ook werkelijk de ijzige wind gaat trotseren, zomers riskeer je er namelijk een warmtestuwing mee.

Bescherming rond de ogen

’s Winters heeft de huid rond de ogen extra verzorging nodig. Rond de ogen is de huid slechts een halve millimeter dik, dat is een derde van de huiddikte van de rest van het gezicht. Doordat de huid zo dun is, zal ze snel uitdrogen. In dit jaargetijde dien je bij voorkeur oogcrèmes met huideigen vetverbindingen gebruiken, deze trekken snel in. Het aanbrengen van de crème doe je met de ringvinger: klop de crème voorzichtig in, zonder druk uit te oefenen. Begin bij de binnenste ooghoek en werk naar buiten toe.

Winterse bleekheid

Een door de kou geteisterde teint ziet er vaal en grauw uit. Wat nodig is, is een energiestoot die de huidcellen weer snel activeren. Hulp vind je in opwekkende maskers met een hoge vochtconcentratie en revitaliserende substanties. In een mum van tijd ziet het gezicht er weer stralend fris en rozig uit.

Bescherming van de lippen

De mond heeft geen talgkliertjes om voor een beschermend laagje te zorgen. Daarom reageert de huid van de lippen zeer gevoelig op kou en nattigheid. Als de huid gaat trekken, ga je deze automatisch met de tong bevochtigen. Daardoor droogt de huid nog meer uit, wordt hij ruw en ontstaan er kloofjes. Het is daarom verstandig om bij vorst altijd een verzorgende stift bij de hand te hebben en regelmatig de lippen in te smeren om de lippen soepel te houden. Tijdens de wintersport is het bovendien raadzaam om een sunblocker te gebruiken.

Lichaamsverzorging

Door het voortdurend schuren van de kleding wordt de huid snel ruw en droog. Ruwe plekjes en schilfertjes kun je het best verwijderen met een zachte bodypeeling. De werking er van wordt nog geïntensiveerd wanneer je bij het inwrijven een massagehandschoen gebruikt. Een alternatief hiervoor, dat eveneens mooi glad maakt, is een lichaampakking. Nabehandelen doe je met een hydraterende verzorging, waarin vettige substanties zijn verwerkt, om de hydrolipidenfilm op de huid te versterken.

Handen

In de winter worden handen snel ruw. Daarom moeten ze ’s winters nog vaker dan anders worden ingesmeerd, in ieder geval iedere keer nadat ze met water in aanraking zijn geweest. Het best kun je voor het wassen een zachte handzeep gebruiken, waarna je een rijke handcrème goed inmasseert. Een extra hoog streelgehalte bereik je met een overnight-kuurtje. De crème dik opbrengen, dunne katoenen handschoenen aantrekken en de hele nacht laten intrekken.

Voeten

Het grootste deel van een lange winterdag steken onze voeten in dikke sokken met laarzen. Daardoor zijn ze ’s avonds vaak moe en opgezwollen. Een verkwikkend voetbad brengt ze in een oogwenk weer in conditie. Aansluitend masseren met een speciale voetcrème geeft heerlijk rozige, fluweelzachte voeten. Na een dag rennen en vliegen is een verfrissende, vochtafdrijvende gel een waar genot voor de benen.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!