internet vliegtuig

Vijf tips om die upgrade in het vliegtuig te bemachtigen

Een lange vlucht doet niemand echt goed, maar we hebben het er voor over om de mooiste plekken van de wereld te zien. Een upgrade is dan ook een felbegeerde wens van veel reizigers, maar helaas komt dit niet zo vaak voor. Toch zijn er manieren om toch die upgrade in het vliegtuig te krijgen. Lees en leer!

Dit zijn de 5 tips om die upgrade in het vliegtuig te krijgen. Succes is helaas niet gegarandeerd, maar wie niet waagt, wie niet wint. Moet je toch in economy reizen? Geen nood, de beste plekken in het vliegtuig hebben we ook onder de loep genomen.

Geef je op voor een Frequent Flyer Programma
Loyale klanten worden beloond. Vlieg je vaak? Registreer je dan bij een klantenloyaliteitsprogramma. Wanneer er een upgrade beschikbaar is, zijn het de loyale klanten die als eersten kans maken op de upgrade.

Reis alleen
In je eentje reizen is niet zo gezellig, maar gelukkig zit er ook een voordeel aan alleen vliegen: de kans dat je een gratis upgrade krijgt, wordt groter. Voor een vliegtuigmaatschappij is het makkelijker om iemand die alleen reist een plekje in de eerste klas te geven dan vier stoelen voor een gezin te regelen.

Kleed je netjes
Laat je trainingspak of pyjama in je koffer liggen, want de kans op een gratis upgrade wordt dan klein. Uiteraard is comfort belangrijk als je een 12-urige vlucht tegemoet gaat, maar sla er niet in door. Besteed aandacht aan je kleding en je persoonlijke verzorging. Zo pas je goed tussen de andere eerste klas reizigers.

Kom vroeg, of juist op het laatste moment
De vliegtuigmaatschappij heeft misschien twee beschikbare plekken in de eerste klas. Check jij vroeg in? Dan is de kans groot dat de grondstewardess het plekje aan jou geeft. Aan de andere kant is op het laatste moment aankomen ook een mogelijkheid. Sommige vluchten worden overgeboekt. Als er meer mensen opdagen voor de vlucht dan ze verwachten hadden, plaatsen ze  mogelijk de laatste reizigers in de eerste klas.

Wees aardig
Een glimlach en aardig zijn openen de wereld voor je. Letterlijk. Maak een praatje met de grondstewardessen (niet tijdens spitstijd) en wees enthousiast over je aankomende reis. Uiteindelijk zijn mensen meer geneigd om anderen te helpen die aardig tegen hen doen, dan mensen te helpen die onvriendelijk zijn.

Voor als je lange benen hebt
Niets is vervelender dan lange benen die opgepropt in het vliegtuig zitten. Een plekje bij de nooduitgang of bij het dwarsschot is dan een uitkomst. Hier heb je vaak de meeste beenruimte.

Voor, achter of bij de vleugels?
Voor elke zijde valt wat te zeggen. Voorin is het stiller, omdat je dan het verst van de motor verwijderd bent, alleen dan heb je wel meer last van de turbulentie. Dit heb je bij de vleugels weer niet. Achter zit je vaak dichter bij de toiletten met voor de hand liggende nadelen. Maar als de vlucht rustig is, zijn de stoelen achterin vaak niet gereserveerd. Waardoor de kans dat je meerdere stoelen voor jezelf hebt groter is.

Check vroeg in.
Vaak kun je tot 32 uur van tevoren inchecken voor je vlucht. Hoe eerder jij incheckt, hoe groter de keuze is voor een stoel.

Het snelst uit het vliegtuig
Stel: Je gaat een weekend naar Londen. Natuurlijk wil je dan optimaal genieten van de korte tijd die je hebt. Kies dan voor een stoel links voorin het vliegtuig. De meeste hoofduitgangen bevinden zich aan de linkerkant van het vliegtuig. Zo ben jij het snelst uit het vliegtuig.

De meest rustige plek
Slapen in een vliegtuig is niet makkelijk. Het gesnurk van een medereiziger, een huilende baby… Een plekje aan het raam gunt je de meeste slaapuren. Het liefst voorin, want dan zit je het verst van de motor. Ook word je niet gestoord als je buurman naar het toilet moet.

Bron: Triptalk

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!