Singlevakantie Spanje

Viroloog pessimistisch over zomervakantie in Europa

De kans dat we in de zomermaanden op vakantie kunnen naar bijvoorbeeld Italië of Spanje is klein. Dat laat viroloog Bert Niesters van het UMCG weten in een interview met de NOS.

“Als ik het nu met de huidige gegevens in zou moeten schatten dan zouden reisjes naar Zuid-Europa in de zomermaanden erg onverstandig zijn”, laat Niesters weten. Wel wil de viroloog een kanttekening maken. Niemand kan namelijk de toekomst voorspellen. Op dit moment gaat het goed met het terugdringen van het aantal coronabesmettingen. Gemiddeld besmet elke patiënt nu 0,3 andere mensen. Als die trend wordt doorgezet zal het virus uiteindelijk uitgedoofd worden. Maar dat is alleen mogelijk als de strenge maatregelen gehandhaafd blijven en er ook mee doorgegaan wordt tot het absolute einde en het virus volledig onder controle is.

“In juli wellicht wat ruimte”
Op dit moment heeft het kabinet twee maatregelenpakketten afgekondigd om de verspreiding van het virus in te dammen. Grote evenementen en bijeenkomsten zijn tot 1 juni verboden. Scholen, sportclubs, horeca en kappers zijn tot 28 april gesloten. De verwachting is echter dat de maatregelen om het virus in te dammen nog maanden van kracht zullen blijven. “Ik denk dat er op zijn vroegst pas in juli misschien weer wat ruimte komt”, zegt viroloog Mariet Feltkamp van het UMC in Leiden. Feltkamp baseert zich bij die uitspraak op statistieken die door het RIVM verspreid worden. “Je moet ook uitermate voorzichtig zijn met het loslaten van maatregelen. Ik verwacht dat dit in fasen zal gaan waarbij evenementen en horeca als laatste worden vrijgegeven.”

“Misschien dat de nieuwe James Bond in november te zien is”
Niesters is het daarmee eens. “Het zal nog lang duren voor bioscopen weer open kunnen en festivals kunnen worden gehouden. Misschien dat de nieuwe James Bond-film (De film ‘No Time To Die‘ zou in april in première gaan, red.) in november wel op het doek kan verschijnen.” Wel denkt de viroloog dat maatregelen de komende tijd beter ingericht kunnen worden naarmate er meer kennis beschikbaar is. “Restaurants zullen eerder open kunnen dan drukke popzalen omdat er tussen de tafeltjes ruimte gecreëerd kan worden.”

Bron: Oogtv

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!