beste plek vliegtuig

Vliegangst: hier zit je het beste

Buikpijn en slapeloze nachten voordat je met het vliegtuig naar je felbegeerde vakantiebestemming vertrekt? Dikke kans dat de vliegangst je in zijn greep heeft. Hoewel een vliegtuig het veiligste vervoersmiddel is heeft iemand met vliegangst daar geen boodschap aan.

Vliegangst

Krijg jij het ook Spaans benauwd als je alleen maar dénkt aan je volgende vliegreis? Dan is slapen tijdens de vlucht het beste wat je kunt doen. Maar ook dat is makkelijker gezegd dan gedaan wanneer je rare geluiden hoort of er zich turbulentie voordoet.. Volgens een video van JetBleu is dit de beste plek om plaats te nemen in het vliegtuig wanneer je vliegangst hebt.

Vliegtuigmotoren

De meeste vliegtuigmotoren bevinden zich onder de vleugels van het toestel. Als je voor de vleugels zit, heb je hetzelfde effect als wanneer je achter een luidspreker staat op een feestje. Het geluid van de motor wordt weg geprojecteerd naar achteren, dus jij zal er weinig last van ondervinden. Natuurlijk kan je dan alsnog naast een praatgrage buur zitten of – oh horror – een huilende baby, maar je zal tenminste minder last hebben van een rumoerige motor.

Minder turbulentie

Daarnaast vertellen ze in de video van JetBlue ook op welke plek je het minste last hebt van turbulentie. In het midden van het vliegtuig ligt het middelpunt van de zwaartekracht van het toestel. Gaat het vliegtuig constant op en neer in de lucht, dan zal je daar het minst van merken als je een plaatsje hebt kunnen bemachtigen ergens in het midden.

 

Wingtip: Smooth Ride from JetBlue on Vimeo.

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!