beste plek vliegtuig

Vliegangst: hier zit je het beste

Buikpijn en slapeloze nachten voordat je met het vliegtuig naar je felbegeerde vakantiebestemming vertrekt? Dikke kans dat de vliegangst je in zijn greep heeft. Hoewel een vliegtuig het veiligste vervoersmiddel is heeft iemand met vliegangst daar geen boodschap aan.

Vliegangst

Krijg jij het ook Spaans benauwd als je alleen maar dénkt aan je volgende vliegreis? Dan is slapen tijdens de vlucht het beste wat je kunt doen. Maar ook dat is makkelijker gezegd dan gedaan wanneer je rare geluiden hoort of er zich turbulentie voordoet.. Volgens een video van JetBleu is dit de beste plek om plaats te nemen in het vliegtuig wanneer je vliegangst hebt.

Vliegtuigmotoren

De meeste vliegtuigmotoren bevinden zich onder de vleugels van het toestel. Als je voor de vleugels zit, heb je hetzelfde effect als wanneer je achter een luidspreker staat op een feestje. Het geluid van de motor wordt weg geprojecteerd naar achteren, dus jij zal er weinig last van ondervinden. Natuurlijk kan je dan alsnog naast een praatgrage buur zitten of – oh horror – een huilende baby, maar je zal tenminste minder last hebben van een rumoerige motor.

Minder turbulentie

Daarnaast vertellen ze in de video van JetBlue ook op welke plek je het minste last hebt van turbulentie. In het midden van het vliegtuig ligt het middelpunt van de zwaartekracht van het toestel. Gaat het vliegtuig constant op en neer in de lucht, dan zal je daar het minst van merken als je een plaatsje hebt kunnen bemachtigen ergens in het midden.

 

Wingtip: Smooth Ride from JetBlue on Vimeo.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!