beste plek vliegtuig

Vliegreisje: neem je eigen eten mee!

Laatst moest ik in Milaan zijn en met een korte vlucht ben je daar binnen anderhalf uur. Helaas vloog ik nét op een tijdstip dat mijn maag toch wel behoefte had aan wat eten.  Helaas is het vliegtuig-food doorgaans nou niet écht lekker. Daarom niks gekocht en direct na de landing snel naar de counter op het vliegveld voor een overheerlijke espresso met een goed belegde panini. Maar wist je dat je in je handbagage ook iets lekkers te eten mee kunt nemen? Hier vertellen we je wat wel én niet mee kan in je koffertje.

Wat je niet mee mag nemen

Of beter gezegd: wat je niet in je handbagage mee mag nemen! In je ruimbagage is het namelijk wel toegestaan om vloeistoffen mee te nemen. Vloeibare of gel-achtige voedselproducten mogen helaas niet los mee in je handbagage. Dit mag alleen als alle vloeistoffen die je mee wilt nemen in verpakkingen van maximaal 100 ml zitten EN deze verpakkingen allemaal in 1 doorzichtig zakje van maximaal 1 liter groot passen.

Daar vallen dus onder andere deze dingen onder:

 • Wijn, bier en likeuren
 • Smeerbaar voedsel, zoals jam, pindakaas, chocopasta etc.
 • Sauzen, salsa en dressings
 • Soep
 • Yoghurt

Na de security check is het natuurlijk mogelijk om eventuele vloeibaar en gel-achtig voedsel aan te schaffen of te eten. Neem bijvoorbeeld je eigen crackers mee en schaf op de luchthaven een lekkere spread of dip aan.

meer inpakken handbagage

Wat je wel mee mag nemen

Verder mag je van alles meenemen, tot cheeseburgers aan toe! Veel van het eten moet je wel verpakt meenemen, zoals sandwiches, stukjes fruit, kaas. En ja, ook die cheeseburger. Stop het dus in een plastic bakje of zakje.

Denk aan:

 • Belegde sandwiches
 • Fruit en groente (salades)
 • Vlees
 • Koekjes, snoep, nootjes en chips
 • Cakes, gebakjes en taart
 • Let op! Bij veel landen (vooral buiten Europa) mag je niet alle soorten eten meenemen het land in. Neem dus niet meer mee dan je tijdens de reis op kunt, anders moet je het misschien weggooien bij aankomst op je bestemming.

salade eten vliegtuig

Mag wel, maar doe maar niet 😉

Er zijn etenswaren die je gewoon mag meenemen in de cabine, maar waarvan we het toch niet aanraden. Iets met je hele vlucht in een vieze lucht zitten… (Je hebt kans dat deze etenswaren bij de security scan om de geur geweigerd worden, om overlast te voorkomen).

 • ‘Speciale’ buitenlandse gerechten of producten, zoals kimchi en durian
 • Schimmelkazen
 • Heel sterk gekruid eten, zoals Indiase curry
 • Vis
 • Knoflook en uien

Nooit meer honger in het vliegtuig vanwege een onsmakelijke vliegtuigmaaltijd! Waar gaat jouw volgende reis naartoe?

 

Bron: Cheaptickets

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!