luxe hotels met kinderen

Vollere campings door mooier weer

Het warme zomerweer doet de campinghouders in Nederland goed. De bezettingsgraad op de kampeerterreinen in heel Nederland is toegenomen, omdat veel meer mensen onverwachts toch kiezen voor een kampeervakantie. Dat blijkt uit reacties van de Recron, de vereniging van recreatieondernemers, en de VVV in Zeeland.

Camping trekt aan

„Door het mooie, warme weer trekt de camping nu onverwachts enorm aan, hoewel er nog wel plaatsen beschikbaar zijn. We zien vooral een toename bij campings aan de kust, maar ook op de Veluwe en bijvoorbeeld de Friese meren”, weet een woordvoerster van de Recron. Als mensen dan toch besluiten te gaan kamperen, kiezen ze vooral voor overnachtingsplaatsen aan of bij het water.

Goed nieuws voor recreatiebranche

Voor de recreatieondernemers goed nieuws, want door het toegenomen vakantieaanbod kiezen steeds minder mensen voor het kamperen. Ook clamping, het luxe kamperen, stuwde de bezettingsgraad de laatste jaren niet omhoog. „Het voorseizoen was natuurlijk erg slecht. We hopen dat nu een beetje goed te maken. Maar ik twijfel of dit ook een positieve draai gaat geven aan het kamperen in het algemeen”, zegt de Recron-woordvoerster.

De zon gaat schijnen, dan gaat telefoon rinkelen

Bij de VVV in Zeeland zegt de woordvoerder te profiteren van de trend dat mensen steeds later boeken. Ook al blijkt uit onderzoek van TNS-NIPO dat weersomstandigheden niet van grote invloed zijn op het bepalen van een vakantie, ziet de VVV in Zeeland dat anders. „Wij zien toch echt dat mensen nu door het warme weer in Zeeland op vakantie gaan. Wij zeggen altijd: als de zon gaat schijnen, gaan de telefoons bij de recepties van campings rinkelen”, aldus de woordvoerder. De provincie Zeeland telt ruim 91.000 kampeerplaatsen.

Lastminute

Ook bij de Recron (bijna 1300 leden) zegt de woordvoerster dat campinghouders profiteren van lastminuteboekingen. Die boekingen worden nu vooral zichtbaar en in alle delen van het land.

Bron: Telegraaf

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!