luxe hotels met kinderen

Vollere campings door mooier weer

Het warme zomerweer doet de campinghouders in Nederland goed. De bezettingsgraad op de kampeerterreinen in heel Nederland is toegenomen, omdat veel meer mensen onverwachts toch kiezen voor een kampeervakantie. Dat blijkt uit reacties van de Recron, de vereniging van recreatieondernemers, en de VVV in Zeeland.

Camping trekt aan

„Door het mooie, warme weer trekt de camping nu onverwachts enorm aan, hoewel er nog wel plaatsen beschikbaar zijn. We zien vooral een toename bij campings aan de kust, maar ook op de Veluwe en bijvoorbeeld de Friese meren”, weet een woordvoerster van de Recron. Als mensen dan toch besluiten te gaan kamperen, kiezen ze vooral voor overnachtingsplaatsen aan of bij het water.

Goed nieuws voor recreatiebranche

Voor de recreatieondernemers goed nieuws, want door het toegenomen vakantieaanbod kiezen steeds minder mensen voor het kamperen. Ook clamping, het luxe kamperen, stuwde de bezettingsgraad de laatste jaren niet omhoog. „Het voorseizoen was natuurlijk erg slecht. We hopen dat nu een beetje goed te maken. Maar ik twijfel of dit ook een positieve draai gaat geven aan het kamperen in het algemeen”, zegt de Recron-woordvoerster.

De zon gaat schijnen, dan gaat telefoon rinkelen

Bij de VVV in Zeeland zegt de woordvoerder te profiteren van de trend dat mensen steeds later boeken. Ook al blijkt uit onderzoek van TNS-NIPO dat weersomstandigheden niet van grote invloed zijn op het bepalen van een vakantie, ziet de VVV in Zeeland dat anders. „Wij zien toch echt dat mensen nu door het warme weer in Zeeland op vakantie gaan. Wij zeggen altijd: als de zon gaat schijnen, gaan de telefoons bij de recepties van campings rinkelen”, aldus de woordvoerder. De provincie Zeeland telt ruim 91.000 kampeerplaatsen.

Lastminute

Ook bij de Recron (bijna 1300 leden) zegt de woordvoerster dat campinghouders profiteren van lastminuteboekingen. Die boekingen worden nu vooral zichtbaar en in alle delen van het land.

Bron: Telegraaf

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

8 daagse vliegvakantie naar Marina Corinthia Beach Resort in st. julians, malta
By Monique ·
13 april 2022

Geniet van de rust tijdens je bezoekje op Malta

Nederland | Airborne fietsvakantie
By Monique ·
11 maart 2022

Overnachten in een mooi hotel

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!