alleen reizen

Voor het eerst alleen op vakantie

Wanneer je onlangs single bent geworden zit je waarschijnlijk helemaal niet te wachten op goed bedoelde adviezen. Zeker niet als het om je vakantie gaat. Maar wie zegt dat je met andere singles op reis moet? Juist. Dus lees je even mee?

Van samen naar alleen

Je was altijd gewend om samen op vakantie te gaan. Vroeger toen je klein was met je familie en later met je vriend(in) of partner. Nu je weer single bent behoort dat voor nu tot de verleden tijd. En dat is best even wennen. Want waar je vriendenkoppels nog steeds plannen maken om met elkaar op vakantie te gaan moet jij opeens alleen over je eigen reisplannen nadenken. Ga je alleen, met vrienden of met een groep singles? Je weet het niet en ziet aan iedere optie vooral de nadelen.

Vakantiemogelijkheden

Heb je wel behoefte om er even tussenuit te gaan? De relatiebreuk achter je te laten en eens even te genieten van al het moois dat het leven ook nog te bieden heeft. Groot gelijk heb je. Want omdat het nieuw en wennen is betekent nog niet dat je er niet van kunt genieten! Voornaamste is dat je zo’n eerste vakantie iets doet waar jij je veilig en prettig voelt. Een reis of break die pas bij jouw karakter, wensen en behoeften van dat moment. Heb je tijd voor jezelf nodig, een momentje van bezinning in deze fase van je leven? Zoek dan de rust op. Meer toe aan afleiding, veel nieuwe indrukken, kies dan voor iets actiefs. En met wie? Ook dat ligt aan je situatie en waar je zin in hebt.

Met de kids

Heb je kinderen? Dan kan je natuurlijk ook samen met hen een paar dagen er tussenuit. Realiseer je wel dat het in je eentje een stuk minder ‘vakantie’ is dan toen je nog samen was. Alle zorg komt nu op jouw neer. Dus misschien is het in deze situatie meer ontspannen om samen met andere 1oudergezinnen te gaan. Je hebt voldoende privacy, je kinderen vermaken zich met andere kinderen en wil je aanspraak wanneer zij op 1 oor liggen, dan kan dat ook. De 1oudergezinvakantie is niet voor niets zo populair.

Zonder kinderen

Heb je geen kinderen of wil je juist zonder hen er tussenuit? Dan ben je echt niet ‘veroordeeld’ tot een groepsreis als je daar helemaal geen zin in hebt. Hoe leuk ook, want je bent samen met gelijkgestemden, niet iedereen is daar al aan toe. De allereerste keer dat je zonder partner op vakantie gaat voel jij je misschien prettiger om dit te doen samen met een goede vriend(in). Iemand die jou al jaren kent, weet wat je hebt meegemaakt en je daardoor goed aanvoelt. Je voelt niet de druk om je ‘goed te houden’ en kan daarom optimaal genieten. Kies samen een leuke stad uit, boek een leuk hotelletje en geniet!

Nieuwe fase

Als je een poosje verder bent, de breuk en het verlies een plekje hebt gegeven krijg je vanzelf meer de behoefte om nieuwe mensen te leren kennen en je blik te verruimen. Dan zijn singlereizen een erg leuke optie. Je hebt ze in alle soorten en maten. Van ver weg tot dicht bij. Drie weken of een paar dagen, mogelijkheden genoeg. De reiswijzer helpt je op weg om de reisorganisatie te vinden die bij jou past. Veel vakantieplezier!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!