1ouder skivakantie

Voor jouw kinderen skiles in het Nederlands

Heerlijk om je kinderen mee te nemen wanneer jij op wintersport gaat. Zeker als alleenstaande ouder wil je dat je kind het terplekke naar zijn zin heeft, dan heb jij dat ook.

Er zijn voor alleenstaanden een aantal zekerheden in te bouwen, op sneeuw na, maar dat geldt voor iedere wintersporter. We gooien wat sneeuwballen op:

1. Sluit je aan  bij een gezelschap door een georganiseerde winterreis te boeken. Ook prettig dat je niet zelf hoeft te rijden. Er wordt ook voor jou gezorgd.

2. Spreek af om met een vriend of vriendin te gaan, die ook alleenstaande ouder is. Laat vroegtijdig vallen bij verjaardagen of gelegenheden dat je van plan bent te gaan skiën, maar nog enige twijfel hebt omdat je graag met goed gezelschap zou willen gaan.

3. Wanneer het je vooral te doen is dat je kinderen een fijne week hebben, zorg dan dat de kinderen die bij het gezelschap horen ook een klik hebben in leeftijd en durf. Beetje zelfde niveau qua skiën of snowboarden verhoogt de sneeuwpret.

4. Regel skiles voor de kinderen, zodat jij ook een deel van de dag je handen vrij hebt. En echt als een vrije vogel van die berg af kan vliegen.

5. Denk van te voren na of je die skiles per se in het Nederlands wilt hebben? Denk daarbij vanuit je kind en niet alleen vanuit je zelf. Volwassenen vinden het vaak lastig wanneer de leraar of lerares een andere taal spreekt. Voor kinderen is die taalbarrière geen enkel obstakel.

Kinderen zijn praktisch ingesteld.  Zij komen een heel eind met handen en voeten en ze doen vaak zonder erbij na te denken na wat de skileraar of skilerares voordoet.

Wanneer jij toch weet dat jouw kind Nederlandse les fijner vindt, zorg dan dat jij bij het boeken informeert of die mogelijkheid bij een bepaalde accommodatie er is en of er anders nog meer Nederlandse kinderen in de mogelijke klasjes zullen zitten. Kunnen ze in ieder geval samen de leraar nadoen zonder alles te verstaan.

6. Bedenk dat de kleinere gebieden, die vaak goed geschikt zijn voor gezinnen met kinderen en niet zo druk, minder voorzien in Nederlandstalige skiles. In Oostenrijk bijvoorbeeld zal het nergens een probleem zijn.

7. Heb je geboekt en hebben je kinderen skiles, wel of niet in het Nederlands, en het gaat niet zoals je verwacht had, ga dan naar de skischool en bespreek wat je niet zint. Dan kan er gewerkt worden aan een oplossing want de skiles moet niet de wintersport van jou en je kinderen verpesten! Deze vakantie moet één groot sneeuwfeest zijn.

Bron: Singlessite

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Zo geniet je meer van je vakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!