1ouder skivakantie

Voor jouw kinderen skiles in het Nederlands

Heerlijk om je kinderen mee te nemen wanneer jij op wintersport gaat. Zeker als alleenstaande ouder wil je dat je kind het terplekke naar zijn zin heeft, dan heb jij dat ook.

Er zijn voor alleenstaanden een aantal zekerheden in te bouwen, op sneeuw na, maar dat geldt voor iedere wintersporter. We gooien wat sneeuwballen op:

1. Sluit je aan  bij een gezelschap door een georganiseerde winterreis te boeken. Ook prettig dat je niet zelf hoeft te rijden. Er wordt ook voor jou gezorgd.

2. Spreek af om met een vriend of vriendin te gaan, die ook alleenstaande ouder is. Laat vroegtijdig vallen bij verjaardagen of gelegenheden dat je van plan bent te gaan skiën, maar nog enige twijfel hebt omdat je graag met goed gezelschap zou willen gaan.

3. Wanneer het je vooral te doen is dat je kinderen een fijne week hebben, zorg dan dat de kinderen die bij het gezelschap horen ook een klik hebben in leeftijd en durf. Beetje zelfde niveau qua skiën of snowboarden verhoogt de sneeuwpret.

4. Regel skiles voor de kinderen, zodat jij ook een deel van de dag je handen vrij hebt. En echt als een vrije vogel van die berg af kan vliegen.

5. Denk van te voren na of je die skiles per se in het Nederlands wilt hebben? Denk daarbij vanuit je kind en niet alleen vanuit je zelf. Volwassenen vinden het vaak lastig wanneer de leraar of lerares een andere taal spreekt. Voor kinderen is die taalbarrière geen enkel obstakel.

Kinderen zijn praktisch ingesteld.  Zij komen een heel eind met handen en voeten en ze doen vaak zonder erbij na te denken na wat de skileraar of skilerares voordoet.

Wanneer jij toch weet dat jouw kind Nederlandse les fijner vindt, zorg dan dat jij bij het boeken informeert of die mogelijkheid bij een bepaalde accommodatie er is en of er anders nog meer Nederlandse kinderen in de mogelijke klasjes zullen zitten. Kunnen ze in ieder geval samen de leraar nadoen zonder alles te verstaan.

6. Bedenk dat de kleinere gebieden, die vaak goed geschikt zijn voor gezinnen met kinderen en niet zo druk, minder voorzien in Nederlandstalige skiles. In Oostenrijk bijvoorbeeld zal het nergens een probleem zijn.

7. Heb je geboekt en hebben je kinderen skiles, wel of niet in het Nederlands, en het gaat niet zoals je verwacht had, ga dan naar de skischool en bespreek wat je niet zint. Dan kan er gewerkt worden aan een oplossing want de skiles moet niet de wintersport van jou en je kinderen verpesten! Deze vakantie moet één groot sneeuwfeest zijn.

Bron: Singlessite

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!