floortje dessing einde wereld

Voorjaarsvakantie tip: gratis welless in Saturnia

Ga je graag in Italië op vakantie en ben je op zoek naar een unieke belevenis? Reis dit voorjaar dan eens af naar Saturnia of Saturnia Terme. Deze plaats ligt in de Italiaanse gemeente Manciano, provincie Grosseto. De plaats staat bekend om de thermen. De Cascate del Mulino.

Als je komt aanrijden zie je ze van bovenaf al liggen, de natuurlijk uitgesleten ‘baden’. Wat een plaatje! De ideale reistijd is in het voorjaar. Het water is natuurlijk altijd lekker warm maar je ontloopt de zomerse drukte. Want de thermen zijn ook onder de Italianen dage en nacht reuze populair.

Gratis

Deze thermen zijn helemaal gratis te bezoeken. Ze zijn zo’n 37,5 graden warm en er hangt een zwavellucht. Het water is helder en heeft een ondergrond van kiezelsteentjes. Ook is er modder te vinden. Het is onder de Italianen echt een trekpleister. Er is een stroming in het water en dichtbij is een tentje waar je wat kan eten. De thermen waren al bekend bij de Romeinen.

Zwavel

Aan de rand van Saturnia, voorbij het benzinestation, is er een klein parkeerterrein voor auto’s. Een weg daalt af naar de natuurlijke fonteinen die zijn gepolijst door de afzetting van mineralen. Trek je kleren uit en laat je in het weldadige warme water glijden.  Echt een zalige ervaring. Eenmaal erin wil je er niet meer uit.

Klein nadeel, je stinkt na afloop wel een beetje, want het water is zwavelhoudend, dus een douche nadien zal je ook verwelkomen.

Je huid wordt er wel heel lekker zacht van!  Het heilzame water bevat magnesium, carbonaat en algen, wat de huid verzacht en je haar een zijdeachtige glans bezorgt. Een echte verjongingskuur!

Bron: Single2Travel

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!