floortje dessing einde wereld

Voorjaarsvakantie tip: gratis welless in Saturnia

Ga je graag in Italië op vakantie en ben je op zoek naar een unieke belevenis? Reis dit voorjaar dan eens af naar Saturnia of Saturnia Terme. Deze plaats ligt in de Italiaanse gemeente Manciano, provincie Grosseto. De plaats staat bekend om de thermen. De Cascate del Mulino.

Als je komt aanrijden zie je ze van bovenaf al liggen, de natuurlijk uitgesleten ‘baden’. Wat een plaatje! De ideale reistijd is in het voorjaar. Het water is natuurlijk altijd lekker warm maar je ontloopt de zomerse drukte. Want de thermen zijn ook onder de Italianen dage en nacht reuze populair.

Gratis

Deze thermen zijn helemaal gratis te bezoeken. Ze zijn zo’n 37,5 graden warm en er hangt een zwavellucht. Het water is helder en heeft een ondergrond van kiezelsteentjes. Ook is er modder te vinden. Het is onder de Italianen echt een trekpleister. Er is een stroming in het water en dichtbij is een tentje waar je wat kan eten. De thermen waren al bekend bij de Romeinen.

Zwavel

Aan de rand van Saturnia, voorbij het benzinestation, is er een klein parkeerterrein voor auto’s. Een weg daalt af naar de natuurlijke fonteinen die zijn gepolijst door de afzetting van mineralen. Trek je kleren uit en laat je in het weldadige warme water glijden.  Echt een zalige ervaring. Eenmaal erin wil je er niet meer uit.

Klein nadeel, je stinkt na afloop wel een beetje, want het water is zwavelhoudend, dus een douche nadien zal je ook verwelkomen.

Je huid wordt er wel heel lekker zacht van!  Het heilzame water bevat magnesium, carbonaat en algen, wat de huid verzacht en je haar een zijdeachtige glans bezorgt. Een echte verjongingskuur!

Bron: Single2Travel

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!