reizen met de auto wereld

Voorkom wagenziekte

De herfstvakantie is gestart en dat betekent dat veel gezinnen er weer op uittrekken. Sommige gaan met de auto zelfs de grens over om vakantie te vieren. Helaas komt het nog vaak voor dat mensen tijdens de rit last krijgen van wagenziekte. Vooral bij kinderen in de leeftijd van 3-12 jaar oud komt het dikwijls voor dat ze erg misselijk zijn gedurende een lange reis.

Oorzaken en symptomen

Wagenziekte is een bewegingsziekte, ook wel bekend als luchtziekte of zeeziekte. De oorzaak heeft vaak te maken met  het evenwichtsorgaan. Het evenwichtsorgaan kan in de war raken omdat de ogen veel beweging signaleren terwijl het lichaam niet meebeweegt. Symptomen zijn onder meer hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid,  of een algemeen onbehagelijk gevoel. In extremere gevallen gaat het ook gepaard met koude transpiratie en overgeven.

Reis Tips:

1. Probeer de  dag voor vertrek zoveel mogelijk te ontspannen, genoeg rust te nemen en licht te eten. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen  een ongemakkelijk gevoel veroorzaken. Vermijd het eten van vette etenswaren, koolzuurhoudende dranken en melk.

2. Wanneer u op de dag van vertrek medicijnen tegen wagenziekte inneemt is het verstandig om te kijken of deze wel vergoed worden. Daarnaast moeten ze een halfuur voor vertrek ingenomen worden.

3. Bent u de autobestuurder tijdens de reis, controleer dan vooraf de bijwerkingen van uw medicijnen. Sommige medicijnen kunnen slaperigheid veroorzaken. Raadpleeg vooraf uw arts of apotheker voor goede alternatieven.

4. Draag op de dag van vertrek comfortabele kleding.

5. Indien mogelijk, zorg dat u tussen andere mensen in zit of nestel u tussen tassen en kussens om veel bewegen te voorkomen.

6. Drink gedurende de reis voldoende water om uitdroging te voorkomen.

7. Kijk naar buiten en zoek een rustig punt waar u de aandacht op kunt richten om misselijkheid te voorkomen.

8. Niet lezen, gamen of gebruik maken van de mobiele telefoon, dit werkt misselijkheid in de hand.

9. Wanneer u per boot of vliegtuig reist, probeer dan altijd in het midden plaats te nemen zodat er minder beweging is.

10. Zorg altijd voor voldoende frisse lucht, stop onderweg om te luchten en probeer, indien mogelijk, tijdens de reis zoveel mogelijk te slapen.

Algemeen advies:

Het sluiten van de ogen is een goede manier om misselijkheid tegen te gaan. Het is ook belangrijk om tijdens de reis zo ontspannen mogelijk te zijn en stressvolle situaties te vermijden.

Bron: Allianz

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

3 tips voor je singlereis
By Scott ·
25 januari 2023

3 tips voor je singlereis

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!