reizen met de auto wereld

Voorkom wagenziekte

De herfstvakantie is gestart en dat betekent dat veel gezinnen er weer op uittrekken. Sommige gaan met de auto zelfs de grens over om vakantie te vieren. Helaas komt het nog vaak voor dat mensen tijdens de rit last krijgen van wagenziekte. Vooral bij kinderen in de leeftijd van 3-12 jaar oud komt het dikwijls voor dat ze erg misselijk zijn gedurende een lange reis.

Oorzaken en symptomen

Wagenziekte is een bewegingsziekte, ook wel bekend als luchtziekte of zeeziekte. De oorzaak heeft vaak te maken met  het evenwichtsorgaan. Het evenwichtsorgaan kan in de war raken omdat de ogen veel beweging signaleren terwijl het lichaam niet meebeweegt. Symptomen zijn onder meer hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid,  of een algemeen onbehagelijk gevoel. In extremere gevallen gaat het ook gepaard met koude transpiratie en overgeven.

Reis Tips:

1. Probeer de  dag voor vertrek zoveel mogelijk te ontspannen, genoeg rust te nemen en licht te eten. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen  een ongemakkelijk gevoel veroorzaken. Vermijd het eten van vette etenswaren, koolzuurhoudende dranken en melk.

2. Wanneer u op de dag van vertrek medicijnen tegen wagenziekte inneemt is het verstandig om te kijken of deze wel vergoed worden. Daarnaast moeten ze een halfuur voor vertrek ingenomen worden.

3. Bent u de autobestuurder tijdens de reis, controleer dan vooraf de bijwerkingen van uw medicijnen. Sommige medicijnen kunnen slaperigheid veroorzaken. Raadpleeg vooraf uw arts of apotheker voor goede alternatieven.

4. Draag op de dag van vertrek comfortabele kleding.

5. Indien mogelijk, zorg dat u tussen andere mensen in zit of nestel u tussen tassen en kussens om veel bewegen te voorkomen.

6. Drink gedurende de reis voldoende water om uitdroging te voorkomen.

7. Kijk naar buiten en zoek een rustig punt waar u de aandacht op kunt richten om misselijkheid te voorkomen.

8. Niet lezen, gamen of gebruik maken van de mobiele telefoon, dit werkt misselijkheid in de hand.

9. Wanneer u per boot of vliegtuig reist, probeer dan altijd in het midden plaats te nemen zodat er minder beweging is.

10. Zorg altijd voor voldoende frisse lucht, stop onderweg om te luchten en probeer, indien mogelijk, tijdens de reis zoveel mogelijk te slapen.

Algemeen advies:

Het sluiten van de ogen is een goede manier om misselijkheid tegen te gaan. Het is ook belangrijk om tijdens de reis zo ontspannen mogelijk te zijn en stressvolle situaties te vermijden.

Bron: Allianz

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!