voorproefje wintersport

Voorproefje op de winter(sport): kaasfondue!

Ben jij ook zo verschrikkelijk dol op kaasfondue wanneer je op wintersportvakantie bent? Vind je het thuis in je eentje teveel werk of ‘ongezellig’ om in je uppie te zitten dippen in die Zwitserse kaas? Dan is dit een leuk alternatief!

Design fondue

Boska Holland heeft een kleine Zwitserse designfondue. Hiermee speelt Boska in op de nieuwste foodtrends. Door de moderne vormgeving is de fondue zeer handzaam en ideaal voor op de bar als snack of voor een eenpersoonsmaaltijd. Kan je – voordat je op wintersport gaat – thuis al lekker voorproeven!

Gesmolten delicatesse

Voor een klassieke Zwitserse kaasfondue gebruikt men in Zwitserland een mengsel van Gruyère en Emmentaler. Beide kazen hebben een zoete smaak met bijzonder krachtige notentinten. In witte wijn gesmolten geven ze een sensationele smaakbeleving tijdens het fonduen.

Fonduetip!

Traditioneel fonduen met Zwitserse kazen is heerlijk, maar er zijn ook veel variaties mogelijk. Experimenteer eens met Italiaanse kruiden door de kaas of gebruik blauwe aderkazen of geitenkaas. Naast de bekende kaasfondue met brood is het ook heerlijk om allerlei groenten te dippen in de kaasfondue. Denk eens aan rauwe witlofblaadjes en bloemkool of gewokte seizoensgroenten als courgette, paprika, broccoli of pompoen.

Klassiek recept:

150 gram kaas per persoon waarvan de helft Zwitserse Emmentaler en de andere helft Zwitserse (of Franse) Gruyère, 0,75 dl droge witte wijn per persoon, knoflook naar smaak, maizena, water en een klein beetje kirsch.

Fondue bereiden

Wijn laten koken, geraspte kaas erdoor roeren (het gas gewoon hoog laten). Steeds goed roeren en de kaas er vrij snel bij gooien. Het lijkt alsof het mis gaat en niet goed mengt, maar niet getreurd want als alle kaas in het pannetje zit roer je de maïzena er doorheen (je maakt in een kopje enkele theelepels maïzena aan met koud water) en wacht tot het bindt. Daarna zie je de kaas weer koken en mag je het gas laag draaien. Daarna een scheutje Kirsch en de geperste knoflookteentjes. Overgieten in een fonduepan waarvan je de wanden ook met een knoflook teentje hebt ingewreven. Smakelijk!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!