hotelkosten

Vraag naar Amsterdamse hotels neemt toe in aanloop naar troonswisseling

In de weken voorafgaand aan de troonswisseling groeit de vraag naar hotelovernachtingen in en rond Amsterdam vanuit Europa. Dit blijkt uit gegevens van de vooraanstaande boekingswebsite Hotels.com.

De vraag naar Amsterdamse hotelkamers steeg het sterkst in het Franstalige deel van Zwitserland, waar het aantal zoekopdrachten op Hotels.com tijdens de eerste twee weken van april met 114 procent toenam ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De belangstelling voor Amsterdamse hotels groeide eveneens sterk onder reizigers uit Rusland (87 procent) en Duitsland (83 procent). Ook in Noorwegen, Zweden, Finland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitstalig Zwitserland, Denemarken, Ierland en Italië signaleert Hotels.com een stijging van het aantal zoekopdrachten naar hotels in Amsterdam.

Onder Nederlandse reizigers nam het aantal zoekopdrachten naar hotelovernachtingen in de hoofdstad tijdens de eerste twee weken van april met 28 procent toe ten opzichte van vorig jaar.

Ondanks de groeiende vraag vinden reizigers op Hotels.com nog altijd een breed aanbod van hotelkamers in en rond Amsterdam die op Koninginnedag beschikbaar zijn.

Procentuele stijging per land van het aantal zoekopdrachten naar Amsterdam op Hotels.com

Zwitserland (Franstalig) 114%
Rusland 87%
Duitsland 83%
Noorwegen 53%
Zweden 45%
Finland 42%
Frankrijk 37%
Verenigd Koninkrijk 36%
Zwitserland (Duitstalig) 30%
NEDERLAND 28%
Denemarken 19%
Ierland 15%
Italië  9%
België  -7%
Spanje -13%

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!