inpaktips handbagage

Vrouw neemt onnodig en veel mee op vakantie

De gemiddelde vrouw draagt slechts een derde van de kleding die ze inpakt voor op vakantie, zo blijkt uit onderzoek van Brits warenhuis Debenhams onder duizend vrouwen.

Volgens de ondervraagden zijn 57 artikelen in de koffer genoeg om een vakantie van twee weken mee door te komen. Toch proppen veel van hen meer dan 150 spullen in hun koffer, variërend van kleding, schoenen, make-up en toiletartikelen.

Daarnaast nemen de vrouwen meer zonnebrandcrème, make-up en beautyapparaten mee dan nodig is. Dit terwijl de gemiddelde man maar veertig artikelen meeneemt voor een vakantie van twee weken.

Bang

Volgens Anne Deegan, manager van Debenhams, zijn vrouwen ontzettend bang om er op vakantie achter te komen dat er nog een kledingstuk thuis ligt dat ze graag hadden willen dragen. ”Het missen van de juiste schoenen of jas om mee te combineren kan een avond op je vakantie verzieken.”

In het onderzoek stelt 57 procent van de vrouwen om die reden extra artikelen mee te nemen, met als meest voorkomende reden: ‘Het zal maar nodig zijn’.

Gewicht koffer

29 procent van de vrouwen is wel eens aangesproken op de luchthaven als gevolg van overenthousiast inpakken. Van deze vrouwen gaf bijna de helft toe te hebben gelogen tegen de partner over het gewicht van hun koffer, in angst misschien spullen thuis achter te moeten laten.

Overdag

De kledingsetjes die vrouwen meenemen om overdag te dragen, blijken de grootste boosdoeners. Op vakantie kiezen de meeste vrouwen ervoor te luieren aan het zwembad of aan het strand, waardoor ze alleen tijdens de maaltijden gekleed gaan in badmode, een simpel jurkje of een korte broek.

Daarnaast nemen accessoires als hoeden, schoenen, tassen en zonnebrillen veel ruimte in de koffer in beslag, terwijl slechts een aantal artikelen het daglicht zal zien op de vakantiebestemming.

Ook de handbagage wordt flink overpakt. Meer dan de helft van de vrouwen pakt zelfs extra ondergoed en miniatuur toiletartikelen in voor als de koffer verloren raakt.

Vakantiegarderobe

Volgens Deegan plannen vrouwen hun vakantiegarderobe maanden van tevoren. “Ze kopen nieuwe jurkjes, schoenen, badmode en accesoires. Deze nieuwe items moeten allemaal mee, maar de oude vertrouwde spullen worden er ook bij ingepakt. Hierdoor overpakt een vrouw haar koffer heel snel.”

“Vrouwen voelen zich zelfverzekerd als ze weten dat het comfort wat ze thuis hebben, ook te vinden is op hun vakantiebestemming”, stelt Professor Karen Pine.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!