inpaktips handbagage

Vrouw neemt onnodig en veel mee op vakantie

De gemiddelde vrouw draagt slechts een derde van de kleding die ze inpakt voor op vakantie, zo blijkt uit onderzoek van Brits warenhuis Debenhams onder duizend vrouwen.

Volgens de ondervraagden zijn 57 artikelen in de koffer genoeg om een vakantie van twee weken mee door te komen. Toch proppen veel van hen meer dan 150 spullen in hun koffer, variërend van kleding, schoenen, make-up en toiletartikelen.

Daarnaast nemen de vrouwen meer zonnebrandcrème, make-up en beautyapparaten mee dan nodig is. Dit terwijl de gemiddelde man maar veertig artikelen meeneemt voor een vakantie van twee weken.

Bang

Volgens Anne Deegan, manager van Debenhams, zijn vrouwen ontzettend bang om er op vakantie achter te komen dat er nog een kledingstuk thuis ligt dat ze graag hadden willen dragen. ”Het missen van de juiste schoenen of jas om mee te combineren kan een avond op je vakantie verzieken.”

In het onderzoek stelt 57 procent van de vrouwen om die reden extra artikelen mee te nemen, met als meest voorkomende reden: ‘Het zal maar nodig zijn’.

Gewicht koffer

29 procent van de vrouwen is wel eens aangesproken op de luchthaven als gevolg van overenthousiast inpakken. Van deze vrouwen gaf bijna de helft toe te hebben gelogen tegen de partner over het gewicht van hun koffer, in angst misschien spullen thuis achter te moeten laten.

Overdag

De kledingsetjes die vrouwen meenemen om overdag te dragen, blijken de grootste boosdoeners. Op vakantie kiezen de meeste vrouwen ervoor te luieren aan het zwembad of aan het strand, waardoor ze alleen tijdens de maaltijden gekleed gaan in badmode, een simpel jurkje of een korte broek.

Daarnaast nemen accessoires als hoeden, schoenen, tassen en zonnebrillen veel ruimte in de koffer in beslag, terwijl slechts een aantal artikelen het daglicht zal zien op de vakantiebestemming.

Ook de handbagage wordt flink overpakt. Meer dan de helft van de vrouwen pakt zelfs extra ondergoed en miniatuur toiletartikelen in voor als de koffer verloren raakt.

Vakantiegarderobe

Volgens Deegan plannen vrouwen hun vakantiegarderobe maanden van tevoren. “Ze kopen nieuwe jurkjes, schoenen, badmode en accesoires. Deze nieuwe items moeten allemaal mee, maar de oude vertrouwde spullen worden er ook bij ingepakt. Hierdoor overpakt een vrouw haar koffer heel snel.”

“Vrouwen voelen zich zelfverzekerd als ze weten dat het comfort wat ze thuis hebben, ook te vinden is op hun vakantiebestemming”, stelt Professor Karen Pine.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

3 tips voor je singlereis
By Scott ·
25 januari 2023

3 tips voor je singlereis

Single vakantie naar Toscane? 4 tips
By Scott ·
3 februari 2023

Single vakantie naar Toscane? 4 tips

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!