Vrouw neemt voor week weg 26 overbodige kledingstukken mee

Uit een uitgebreid onderzoek onder 2000 reizende vrouwen blijkt dat ze voor een weekje weg gemiddeld maar liefst 26 extra kledingstukken in hun koffer proppen voor het geval “dat”.

De doorsnee vrouw (die een weekje op vakantie gaat) stopt tijdens het inpakken zo’n 34 kledingstukken in haar koffer. Maar tijdens het inpakproces blijken daar maar liefst 26 ‘reservestukken’ aan toegevoegd te worden, zo blijkt uit onderzoek door Gocompare.com. In het totaal pakt de gemiddelde vrouw dus voor een uitje van een week zo’n 60 kledingstukken in.

Geen goede beslissers
“Vrouwen blijken geen goede beslissers. Er zijn maar weinig vrouwen die ’s morgens precies weten welke kleren ze die dag willen dragen, laat staan dat ze weten wat ze de komende 7 dagen zullen aantrekken”, vertelt Jeremy Cryer, hoofd van Gocompare.com die de studie op poten zette.

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat bijna de helft van de meegezeulde reisgarderobe tijdens de vakantie onaangeroerd in de koffer blijft liggen. Het zal dan ook niemand verrassen dat 6 op de 10 vrouwen er op de luchthaven achterkomt dat ze meer bagage bij zich heeft dan er zonder bijbetalen meegenomen mag worden.

Graag op alles voorbereid
“Vrouwen zijn graag op alles voorbereid. Dat wil zeggen dat ze kleren meenemen voor elk weertype, voor daguitstapjes, voor het ’s avonds uitgaan, voor wanneer ze gaan sporten en wanneer ze een of andere activiteit hebben gepland, noem maar op,” aldus Cryer.
Uit het onderzoek blijkt dat mannen het anders aanpakken, zij nemen niet meer dan een paar hemden, t-shirts en shorts mee. De meeste mannen blijken aan één outfit per dag voldoende te hebben, terwijl vrouwen vaak meermaals per dag van kleding wisselen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Zo geniet je meer van je vakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!