Vrouw neemt voor week weg 26 overbodige kledingstukken mee

Uit een uitgebreid onderzoek onder 2000 reizende vrouwen blijkt dat ze voor een weekje weg gemiddeld maar liefst 26 extra kledingstukken in hun koffer proppen voor het geval “dat”.

De doorsnee vrouw (die een weekje op vakantie gaat) stopt tijdens het inpakken zo’n 34 kledingstukken in haar koffer. Maar tijdens het inpakproces blijken daar maar liefst 26 ‘reservestukken’ aan toegevoegd te worden, zo blijkt uit onderzoek door Gocompare.com. In het totaal pakt de gemiddelde vrouw dus voor een uitje van een week zo’n 60 kledingstukken in.

Geen goede beslissers
“Vrouwen blijken geen goede beslissers. Er zijn maar weinig vrouwen die ’s morgens precies weten welke kleren ze die dag willen dragen, laat staan dat ze weten wat ze de komende 7 dagen zullen aantrekken”, vertelt Jeremy Cryer, hoofd van Gocompare.com die de studie op poten zette.

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat bijna de helft van de meegezeulde reisgarderobe tijdens de vakantie onaangeroerd in de koffer blijft liggen. Het zal dan ook niemand verrassen dat 6 op de 10 vrouwen er op de luchthaven achterkomt dat ze meer bagage bij zich heeft dan er zonder bijbetalen meegenomen mag worden.

Graag op alles voorbereid
“Vrouwen zijn graag op alles voorbereid. Dat wil zeggen dat ze kleren meenemen voor elk weertype, voor daguitstapjes, voor het ’s avonds uitgaan, voor wanneer ze gaan sporten en wanneer ze een of andere activiteit hebben gepland, noem maar op,” aldus Cryer.
Uit het onderzoek blijkt dat mannen het anders aanpakken, zij nemen niet meer dan een paar hemden, t-shirts en shorts mee. De meeste mannen blijken aan één outfit per dag voldoende te hebben, terwijl vrouwen vaak meermaals per dag van kleding wisselen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!