reizen met de auto wereld

Vrouwen beter achter het stuur dan mannen

Op vakantie met angst en beven in een bus of taxi? Misschien de volgende keer pas instappen als er een vrouw achter het stuur zit. De dames rijden namelijk beter dan de heren zo blijkt uit een nieuw onderzoek.

‘Vrouw aan het stuur is bloed aan de muur’, het is zo maar één van de grappen die regelmatig gemaakt wordt over vrouwen in de auto. Toch blijkt nu uit onderzoek van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) dat vrouwen eigenlijk veel beter in de auto zijn.

Veiliger rijden met een vrouw

Dit onderzoek liet zien dat vrouwen minder ongevallen veroorzaken, respectvoller in het verkeer zijn en minder risico’s nemen met snelheid, alcohol en sms’en achter het stuur. Ook drinken vrouwen minder als ze nog moeten rijden.

Drank

Ruim 14% van de mannen die een ongeluk veroorzaakten bleken te veel gedronken te hebben. Bij de vrouwen lag dit percentage op 5 procent. De ongelukken die vrouwen veroorzaken zijn bovendien minder ernstig en hebben veel minder vaak een dodelijke afloop dan het geval is bij mannen.

Minder hard

Tot slot rijden vrouwen over het algemeen niet zo hard. Ruim 61 procent van de ondervraagde vrouwen vindt het overschrijden van de maximale snelheid onaanvaardbaar. Voor mannen ligt dat percentage op 51%. Verder heeft 3,7% van de mannen regelmatig de telefoon in de hand, terwijl dat percentage voor vrouwen op 1,6% ligt.

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!