reizen met de auto wereld

Vrouwen beter achter het stuur dan mannen

Op vakantie met angst en beven in een bus of taxi? Misschien de volgende keer pas instappen als er een vrouw achter het stuur zit. De dames rijden namelijk beter dan de heren zo blijkt uit een nieuw onderzoek.

‘Vrouw aan het stuur is bloed aan de muur’, het is zo maar één van de grappen die regelmatig gemaakt wordt over vrouwen in de auto. Toch blijkt nu uit onderzoek van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) dat vrouwen eigenlijk veel beter in de auto zijn.

Veiliger rijden met een vrouw

Dit onderzoek liet zien dat vrouwen minder ongevallen veroorzaken, respectvoller in het verkeer zijn en minder risico’s nemen met snelheid, alcohol en sms’en achter het stuur. Ook drinken vrouwen minder als ze nog moeten rijden.

Drank

Ruim 14% van de mannen die een ongeluk veroorzaakten bleken te veel gedronken te hebben. Bij de vrouwen lag dit percentage op 5 procent. De ongelukken die vrouwen veroorzaken zijn bovendien minder ernstig en hebben veel minder vaak een dodelijke afloop dan het geval is bij mannen.

Minder hard

Tot slot rijden vrouwen over het algemeen niet zo hard. Ruim 61 procent van de ondervraagde vrouwen vindt het overschrijden van de maximale snelheid onaanvaardbaar. Voor mannen ligt dat percentage op 51%. Verder heeft 3,7% van de mannen regelmatig de telefoon in de hand, terwijl dat percentage voor vrouwen op 1,6% ligt.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!