selfie vakantie

Vrouwen nemen 63 kledingstukken mee op reis

Citytripje in de planning? Dan heb je toch minstens vier paar schoenen, vijf jurkjes en per dag twee verschillende outfits nodig. Volgens een bevraging van CheckandPack bij Nederlandse vrouwen is dat althans wat dames in hun koffer proppen voor een vakantie. 63 stukken kleding per reis, om precies te zijn.

Wat aantrekken?

Het is een typische vrouwenkwaal: niet weten wat mee te nemen en aan te trekken, ook op vakantie of tijdens een stedentrip. Want hoe kan je nu op voorhand weten of je bij dat etentje met zicht op zee zin hebt in die fleurige jumpsuit, dat kokerrokje of een baggy jeans? Precies. Daarom stoppen Nederlandse vrouwen tussen 25 en 45 jaar maar liefst 63 kledingstukken in hun reiskoffer. Dat blijkt uit een onderzoek bij 100.404 vrouwen en 27.066 mannen tussen maart en juni 2017.

https://www.instagram.com/p/BV2rE5Xhzvb/?tagged=suitcase

 

Kilo’s 

De bagage van de vrouw – inclusief handbagage – weegt gemiddeld dan ook 31 kilo. Die bestaat uit 1,9 setje kleding per dag, met onder meer vier paar schoenen en vijf jurkjes. Vrouwen jonger dan 25 jaar nemen overigens iets minder kleding mee. Zij pakken 24 kilo in. Ter vergelijking: de mannen uit de enquête pakken gemiddeld 29 stuks in. Wij onthouden daaruit vooral de levensles dat we onze extra garderobe bij die toekomstige man in de koffer kunnen proppen. 😉

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!