singlevakanties

Vrouwen vooral onenightstand op vakantie

Meer dan 40 procent van de Britse vrouwen jonger dan 30 had al eens een onenightstand op vakantie. Dat heeft veel te maken met de buitenlandse sfeer, want thuis zijn ze veel minder geneigd om seks te hebben met een vreemde. Dat blijkt uit een rondvraag bij 30.000 vrouwen over hun seksuele gedrag tijdens de zomervakantie.

“Het is duidelijk dat vrouwen zich seksueel veel vrijer voelen als ze zich buiten hun comfortzone bevinden”, zei CEO Brandon Wade van datingwebsite MissTravel.com, die de enquête bij haar leden uitvoerde. “Reizen is een geweldig afrodisiacum. Het schudt je normale routine dooreen en maakt iedereen, niet alleen vrouwen, veel avontuurlijker.”

Strand

Bijna één op de drie ondervraagde vrouwen (30 procent) gaf aan dat ze zelfs al eens een onenightstand had op het strand. “Dat lijkt daar erg natuurlijk, maar thuis zouden ze nooit zo ver gaan”, merkt Wade terecht op.

Bovendien gaat het bij sommige vrouwen zelfs nog verder: 10 procent bekende dat ze tijdens een (korte) vakantie al eens vijf of meer onenightstands hadden. De meerderheid houdt het echter bij één (35 procent) of twee (29 procent) seksuele partners.

Voorkeur

De meest sexy buitenlanders zijn overduidelijk Italianen, die door 33 procent van de vrouwen verkozen werden. Ook Nederlanders (18 procent), Fransmannen (16 procent) en Spanjaarden (15 procent) zijn erg geliefd bij de jonge, Britse vrouwen.

Toch bleken ze Griekenland (40 procent) te verkiezen als meest sexy locatie, gevolgd door Spanje (25 procent) en Italië (20 procent). Daar gaat bijna de helft (48 procent) in een nachtclub of bar op zoek naar een onenightstand. Anderen zoeken hun geluk dan weer in het hotel (25 procent) of op het strand (20 procent).

Bron: HLN

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

3 leuke bestemmingen op rijafstand voor een mooie fietsvakantie
By Scott ·
29 september 2023

3 leuke bestemmingen op rijafstand voor een mooie fietsvakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!