Vrouwen zijn luier op vakantie en mannen chagrijniger

Vrouwen (36%) zijn op vakantie minder chagrijnig dan mannen (29,7%) maar zij zijn daarentegen op vakantie wel luier dan de mannelijke bevolking.

De resultaten komen uit onderzoek dat Reisgraag.nl in het eerste kwartaal van 2011 heeft gedaan naar het gedrag van vakantiegangers. Middels een enquête op internet hebben 356 vakantiegangers hieraan meegedaan.

Gedrag thuis ten opzichte van op vakantie
De respondenten kregen in de enquête tien stellingen voorgelegd over hun gedrag thuis en op vakantie. Hieruit zijn enkele verrassende resultaten gekomen waarbij vooral een groot verschil tussen mannen en vrouwen zichtbaar werd. Maar liefst 32,5% van de vrouwen is op vakantie luier t.o.v. 24,9% van de mannen. Daarnaast zegt 42,4% van de mannen dat zij zich tijdens hun vakantie meer irriteren dan thuis terwijl dit percentage bij vrouwen minder dan 24 is.

Een groot deel van de vrouwen (36%) is minder chagrijnig op vakantie dan thuis, bij mannen is dit 29,7%. Ook blijken mannen meer stress te hebben tijdens de vakantie, 11% zegt meer stress te hebben dan thuis.Als het over behulpzaamheid gaat dan valt op dat de groep van 16 t/m 25-jarigen, met 27,3%, de grootste groep is die op vakantie behulpzamer wordt dan dat zij thuis is.

Qua interesse in cultuur zie je ook dat leeftijd van invloed is; hoe jonger men is hoe groter het verschil qua tijdsbesteding aan cultuur op vakantie ten opzichte van tijdbesteding aan cultuur thuis. Een opvallende groep is de 26 t/m 35-jarigen. Van deze groep zegt 40% thuis iets met cultuur te doen en daar ook tijdens de vakantie mee bezig te zijn en maar liefst 46,7% van deze groep zegt zelfs op vakantie meer tijd aan cultuur te besteden.

Opmerkelijk gedrag van vakantiegangers
Naast de stellingen kregen de respondenten ook een aantal vragen over opmerkelijk gedrag van vakantiegangers en daarin werd gevraagd hoe ze daarover denken. Van de ondervraagden geeft 46% aan zelf weleens opmerkelijk gedrag van mensen op vakantie te hebben gezien. Daarbij zijn dronkenschap, onbeschoft gedrag en seksuele escapades de belangrijkste voorbeelden van waar zij zich zoal aan storen op vakantie.

Dit gedrag werd in 36,6% van de gevallen in de buurt van een hotel meegemaakt; op de camping kwam dit gedrag opvallend minder voor (8,5%).

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!