filmlocatie vakantie

Waan je een heuse filmster op deze filmlocaties

Altijd al gedroomd van een acteercarrière, maar ontbreekt het je aan skills? Door een bezoekje aan een van deze filmlocaties waan je je héél even in het leven van een echte Hollywoodster!

Bijkomend voordeel? Jij kan lekker luieren en genieten van je vakantie in plaats van hard werken zoals alle échte Hollywoodsterren!

  1. Matamata, Nieuw-Zeeland (The Lord of the Rings)

De locaties waar The Lord of the Rings-triologie is opgenomen lijken misschien buitenaards, maar niets is minder waar. Het vredige Hobbiton bevindt zich namelijk gewoon in Nieuw-Zeeland, in het dorpje Matamata. Net buiten het dorpje vind je een heel Hobbit-dorp, dat nog steeds in dezelfde staat is als toen er werd gefilmd. Tegenwoordig is het een bekende toeristische attractie en kun je met een gids het Hobbitdorp verkennen. Met een groep afreizen naar Nieuw-Zeeland!

  1. Amsterdam, Nederland (The Fault in Our Stars)

Hoewel het grootste deel van deze film is opgenomen in Pittsburgh in Amerika, zijn er ook een paar scènes opgenomen in ons eigen Amsterdam. Onder andere het Anne Frank Huis, de tunnel bij het Rijksmuseum en tramlijn 4 zijn decor geweest voor deze prachtige film. De bekendste Amsterdamse locatie is de wereldberoemde ‘Fault in Our Stars Bench’. Reizigers van over de hele wereld reizen af naar Amsterdam om zichzelf bij dit bankje te fotograferen!

  1. Ushuaia, Argentinië (The Revenant)

Als we hoofdrolspeler Leonardo mogen geloven, dan is het filmen van The Revenant ontzettend zwaar geweest. De regisseur van de film had namelijk ‘maar’ twee eisen: alle scènes moesten buiten gefilmd worden en er moest altijd natuurlijk licht gebruikt worden. Toen bleek dat er op de originele filmlocatie geen sneeuw lag, verhuisde de complete productie naar Ushuaia in Argentinië. De ijskoude omgeving van de rivier Rio Olivia zorgde voor een onvergetelijk decor, wat mede heeft gezorgd voor het grote succes. Zelf bekijken? Deze groepsreis brengt je er naartoe!

  1. Utah, Verenigde Staten (127 Hours)

Wie deze film heeft gezien, denkt wel even twee keer na voor hij of zij begint aan een bergklim. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Aron Ralston, die in 2003 met zijn hand vast kwam te zitten tussen een rotsblok en een rotswand in de Bluejohn Canyon in Utah. Na tevergeefse pogingen om zichzelf te bevrijden, besloot hij na vijf dagen zijn eigen hand te amputeren. Een gruwelijk verhaal, maar wel afgespeeld in een prachtige omgeving! De kleurrijke rotsformaties en de bijzondere wilde dieren maken dit natuurgebied tot een absolute must-see tijdens je trip naar de Verenigde Staten.

  1. Dubrovnik, Kroatië (Game of Thrones)

Fan van Game of Thrones? Dan zegt King’s Landing je vast wel wat. De Kroatische havenstad Dubrovnik heeft als decor gediend voor deze bijzondere filmstad. Tip voor de echte fans: boek een meerdaagse Game of Thrones-tour, waarbij een gids je meeneemt langs de meest bijzondere locaties uit de film. Extra leuk: sommige gidsen hebben als stand-in gefigureerd in de film waardoor je achter de leukste ‘behind-the-scenes’-feitjes komt! Een fantastische bestemming voor een mooie en gezellige groepsreis!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!