prijs skipas wintersport

Waar kan je het best en goedkoopst après-skiën op wintersport?

Van de luxueuze feesten in het Zwitserse Davos tot de Nederlandse gezelligheid in het Oostenrijkse Gerlos: HomeToGo heeft verschillende populaire après-ski locaties onder de loep genomen en gekeken naar de lokale prijzen voor een welverdiend biertje en een shotje likeur.

De goedkoopste après-ski bestemming is heel dichtbij

Wie veel meer van het après-skiën houdt dan van het skiën zelf hoeft niet ver te reizen. De goedkoopste après-ski bestemming is namelijk het Duitse Winterberg. Wintersporters betalen hier voor een biertje (25 cl) gemiddeld slechts €2,30 en voor een shotje likeur (4,5 cl) €2,20. Het gezellige Oostenrijkse Sölden staat op de tweede plaats. Dezelfde alcoholische versnaperingen kosten hier bij elkaar gemiddeld €6,70. In het Franse Chamonix is dit slechts €0,10 duurder. Een biertje kost hier gemiddeld €3,80 en een shotje likeur €3.

De duurste après-ski bestemmingen zijn maar liefst 3x duurder

Van de onderzochte skigebieden blijkt bij The Bolgen Plaza in Davos (Zwitserland) het duurst te zijn voor diegene die flink willen après-skiën. Een biertje (25 cl) kost hier namelijk gemiddeld maar liefst €7,10 en een shotje likeur €6,20. Een setje alcoholische versnaperingen in Davos is dan ook gemiddeld driemaal zo duur als in het Duitse Winterberg. Davos wordt op de voet gevolgd door het Franse Val d’Isre. Wintersporters zijn hier voor een klein biertje en een likeur shotje gemiddeld zo’n €13 kwijt zijn. Het populaire Franse Val Thorens blijkt ook vrij prijzig te zijn. Daar kost een klein biertje namelijk €6 en een shotje likeur maar liefst €5.

Oostenrijk populairste après-ski bestemming onder Nederlanders

Uit het onderzoek blijkt Oostenrijk dit jaar de populairste wintersportbestemming te zijn onder Nederlanders tijdens de voorjaarsvakantie. De gezellige barretjes en uitbundige feesten in onder meer Gerlos, St. Anton am Arlberg en Sölden zullen gedurende dit skiseizoen dus weer behoorlijk oranjekleuren dankzij de vele Nederlandse wintersporters. De prijzen in Oostenrijk lopen echter behoorlijk uiteen. Het goedkoopste biertje drink je voor €3,00 in Flachau en het duurste Oostenrijkse biertje vind je voor €5,10 in het populaire Kitzbühel. Apres-skiën in Sölden is gemiddeld het goedkoopst met €3,00 voor een biertje en €3,10 voor een shotje likeur.

apres ski index

Methodologie

De ranglijst is gebaseerd op de gemiddelde prijzen van een glas bier (0,25cl) en een shot likeur (4,5 cl). Per bestemming zijn de prijzen van 3 verschillende après-ski locaties verzameld. De prijzen geven slechts een indicatie van een bestemming en staan dus los van alle andere kosten. De prijzen zijn tussen 10 en 21 december 2018 verzameld. De prijzen kunnen wegens seizoensgebonden ontwikkelingen afwijken. De prijzen in Zwitserse Franken zijn op 12 december 2018 omgerekend naar euro’s. Het kan zijn dat de prijzen fluctueren, indien deze op andere data worden omgerekend.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!