lastminute zonvakanties

Waar schijnt de zon in oktober?

De juiste reisbestemming kiezen is vaak al een project op zich. Maar als je in het najaar of in de winter ook nog eens expliciet op zoek bent naar de warmte en de zon, dan moet je met tal van zaken rekening houden. Ben jij op zoek naar een zonvakantie in oktober? Lees dan even mee.

Ten eerste zijn de in aanmerking komende vakantiebestemmingen niet naast de deur. Dat houdt in dat je voor een aantal landen misschien inentingen moet laten zetten om niet ziek te worden tijdens je vakantie.

Ten tweede moet je ter plekke ook goed op jezelf letten. Een veel fellere zon, dus meer kans op verbranding, geen kraanwater drinken of ijsblokjes in je cola want anders ren je de hele vakantie op en neer naar de wc.

Ten derde heb je vaak te maken met een heel ander klimaat. De zon kan dan wel lekker schijnen, maar als je niet goed voorbereid bent dan beland je onbedoeld pardoes in het regenseizoen of in het orkaanseizoen.

Allemaal net niet waar je op zit te wachten wanneer je thuis vanuit je luie stoel en een regenachtig herfstig Nederland die schitterende zonbestemming boekt.

Tip: neus eens goed rond op internet voordat je die zonvakantie in oktober of november gaat boeken. Een hele handige en praktische website vinden wij de Zonkalender. Je kunt hier per maand bekijken in welke landen de zon schijnt, maar dat is lang niet alles. Er staat ook duidelijk bij hoeveel zonuren jouw ideale vakantiebestemming heeft, of er veel of weinig neerslag valt en wat de gemiddelde temperatuur is.

Ben je goed ingelezen? Dan kun je ook voor de maand oktober op onze reisagenda een heerlijke vakantie uitzoeken. Veel plezier!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!