beste singlevakantie

Waardering voor vakantie daalt

Afgelopen week zijn er voor de 6e keer een aantal reisorganisaties en bestemmingen gewaardeerd met de Reisgraag Award, de enige prijs in de reisbranche waarbij alleen de gekeurde beoordeling van de consument telt. Uit meer dan 10.000 reviews zijn 15 reisorganisaties en 10 bestemmingen gekomen die de beste cijfers hebben gekregen.

De uitslag is bepaald aan de hand van reviews die geschreven zijn door reizigers. Deze reviews worden eerst door de redactie van Reisgraag.nl gekeurd, zo wordt de kwaliteit goed bewaakt. “Wij hebben een krachtige tool ontwikkeld om ervoor te zorgen dat alleen de eerlijke en relevante reviews online komen te staan”, aldus Thomas Lenting, oprichter Reisgraag.nl.

Dalende trend

Opvallend is dat de gemiddelde waardering over de vakantie de afgelopen jaren een dalende trend laat zien. In 2012 werd de vakantie nog gewaardeerd met een 8,0 maar inmiddels is dat gedaald tot een 7,1. (2013: 7,6, 2014: 7,8, 2015: 7,6). De winnaars van de Reisgraag Awards scoren opvallend hoger met uitschieters tot een 9,3 gemiddeld.

Beste reisorganisaties

Het is in al die jaren slechts 1 reisorganisatie gelukt om de award alle keren te winnen. Deze eer gaat naar Bolderman Excursiereizen. Deze reisorganisatie weet door de jaren heen de kwaliteit hoog te houden en wordt hiervoor beloond met gemiddeld een 7,8. De Jong Intra krijgt de award in de categorie Allround ook al voor het 4e jaar. “Een geweldige opsteker voor mijn collega’s op kantoor en een groot compliment voor onze chauffeurs en reisleiders die zo ongekend bepalend zijn voor het welslagen van onze mooie excursie- en rondreizen”, zegt Coby van Dongen. Het hoogste cijfer is voor Eilandhoppen op Maat, maar liefst een 9,3 krijgt deze reisorganisatie van haar gasten. “We zien dit als een enorme waardering voor ons werk”, aldus Andros Bosman. “Dit is toch wel een beetje waar je het allemaal voor doet.”

Beste bestemmingen

De beste bestemmingen zijn dit jaar: Kroatië, Turkije, Spanje, Tsjechië, Griekenland, Engeland, Denemarken, Portugal, Barcelona en Londen. Ieder land heeft zo zijn eigen kwaliteiten, zo krijgt Portugal een 8,8 voor de gastvrijheid. “Voor ons is dit een bevestiging dat ook door de Nederlandse consument de gastvrijheid in Portugal wordt gewaardeerd”, zegt Florbela Baltazar van het Portugees Verkeersbureau.

Winnaars

Hieronder een overzicht van bestemmingen en organisaties die het beste gewaardeerd zijn door de consument en daarmee de titel ‘Beste reisorganisatie’ en ‘Beste bestemming’ in 2017 mogen gebruiken.

Categorie Beste reisorganisatie Gemiddeld cijfer
Allround De Jong Intra 8,3
Excursiereizen Bolderman Excursiereizen 7,8
Jongerenreizen Simi reizen 8,8
Kamperen BestCamp 8,3
Landenspecialist Riksja Travel 8,9
Luchtvaartmaatschappij KLM 7,4
Rederijen MSC Cruises 8,0
Rondreizen Eilandhoppen op maat 9,3
Singles reizen Maris Life 9,1
Stedentrips Slangen Reizen 7,4
Strandvakantie ADO Travel 9,0
Vakantiehuizen Novasol 8,2
Verre reizen Better Places 9,1
Vliegtickets Ticketvoordeel 8,8

 

Categorie Beste bestemming Gemiddeld cijfer
Algemeen Kroatië 8,5
Stranden Turkije 8,3
Uitgaan Spanje 7,8
Cultuur Tsjechië 8,6
Restaurants Griekenland 8,2
Bezienswaardigheden Engeland 8,9
Ligging Denemarken 8,7
Gastvrijheid Portugal 8,8
Beste stad Barcelona 8,8
Populairste stad Londen 8,4

 

Over Reisgraag.nl
Reisgraag.nl is een ANVR/SGR reisbureau gevestigd in Ravenstein. In 2015 vierden we ons 10-jarig bestaan. Op Reisgraag.nl vind je informatie over 150 landen, meer dan 1.000 plaatsen, 500 vakantieverhalen, talloze bezienswaardigheden, duizenden reviews en nog veel meer.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!