alleen reizen

Waarheen op reis als vrouw alleen?

Alleen op reis gaan kan heel erg spannend zijn, maar heeft ook heel veel voordelen. Veel mensen twijfelen heel erg of ze deze stap wel durven te nemen. Wij raden het zeker aan om een keer alleen op reis te gaan. Je weet pas echt hoe het voelt als je het echt geprobeerd hebt en alleen reizen brengt veel voordelen met zich mee:

Vrijheid

Je hebt veel meer vrijheid als je alleen aan het reizen bent. Er is niemand waar je rekening mee hoeft te houden. Vind jij een stad heel erg leuk en wil je langer blijven of kan je juist je draai niet vinden op een bepaalde plek en wil je weg? Geen probleem. Je hoeft met niemand rekening te houden en dat zorgt dat je optimaal van je reis geniet.

Nieuwe mensen

Je zult veel nieuwe mensen ontmoeten. Mensen die aan het reizen zijn en in hostels verblijven willen ook graag nieuwe mensen leren kennen. Iedereen is dus eigenlijk met hetzelfde bezig. Dit maakt het gesprek aangaan met anderen heel laagdrempelig en je zal dan ook snel vrienden maken. In je eentje gaat dit sneller dan als je met meer mensen samen reist. Als je alleen bent zal je namelijk wel met mensen moeten gaan praten om contact te leggen, terwijl dit niet per se nodig is als je met anderen reist. In het begin kan dit nog een beetje ongemakkelijk voelen, maar je zal merken dat dit al snel heel gemakkelijk gaat. Uiteindelijk ben je als je alleen op reis gaat, eigenlijk nooit alleen. Je gaat veel mensen ontmoeten en zal ook veel met anderen gaan reizen.

Zelfinzicht

Door alleen op reis te zijn leer je veel over jezelf. Je moet elke keuze zelf maken en daardoor moet je nadenken over wat je graag wil en wat je doelen zijn. Zo leer je jezelf telkens beter kennen en ga je beter doorkrijgen waar je grenzen liggen en wat je graag doet.

Voordelen

Dat alleen reizen heeft dus veel voordelen. Toch kan het zijn dat je het nog een spannend idee vindt. Vooral veel vrouwen vinden het een onveilig idee om alleen op reis te gaan. Je bent toch ver van huis en staat er voor je gevoel alleen voor. Maar jij bent niet de enige die alleen aan het reizen is en je zal dus eigenlijk nooit echt alleen zijn. In hostels en op andere plekken leer je nieuwe mensen kennen en misschien vind je wel iemand waar je een tijdje mee samen kan reizen. Het kan wel slim zijn om van tevoren te kijken wat leuke landen zijn om als vrouw alleen door te reizen. Wij hebben een lijstje met veilige en leuke landen voor je gemaakt, waar je als vrouw zeker alleen kan rondreizen. Thailand, Australië, Chili zijn een een paar mooie en fijne landen!

Kijk op de site van Aroud The Globe voor alle solo bestemmingen!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!