sports armband

Waarom een VPN handig kan zijn op reis

Een VPN, ook wel de afkorting van Virtual Private Network, is een versleutelde verbinding die er voor zorgt dat je veilig online kan surfen. Het zorgt ervoor dat jouw privé gegevens zoals wachtwoorden, pincodes en andere gevoelige informatie geheim blijft voor mensen die achter jouw gegevens willen komen. Ook is een VPN handig voor andere zaken, hieronder lees je waarom.

Onveilige openbare wifi

Wanneer je op reis bent zal je vaak gebruik willen maken van wifi. Restaurants, cafés, vliegvelden en winkelcentra zijn plekken waar wifi te vinden is. Helaas gaat dit wel vaak om openbare wifi. Op zulke openbare wifi hotspots zitten soms wel duizenden mensen te gelijk. Dit maakt het gemakkelijk om de data jij verstuurt, te onderscheppen. Denk bijvoorbeeld aan de wachtwoorden die jij invoert om in te loggen in je mail of je pincode die je invoert om geld over te maken. Dit is allemaal informatie die hackers graag willen hebben. Met een VPN verbinding kan je dit voorkomen. Bekijk bij vpn-check.nl welke VPN het beste bij jou past.

Online TV kijken

Wanneer je op reis bent zullen sommige websites onbereikbaar zijn door jouw locatie. Denk bijvoorbeeld aan websites waar je Nederlandse televisieprogramma’s kan terug kijken. Het zal vaak de melding geven dat je een uitzending niet kan bekijken door bijvoorbeeld uitzendrechten. Met een VPN voorkom je dit probleem, je locatie is namelijk onbekend. Een handige VPN dienst voor het bekijken van zware sites, is Surfshark. Surfshark is namelijk een VPN dienst waarvan de servers hele hoge snelheden halen. Lees hier een uitgebreide review van Surfshark.

Social media

Je zal in bepaalde landen niet op moet kijken als je erachter komt dat je Facebook, Google, Instagram, Youtube, Snapchat of andere Amerikaanse sites of apps niet kan bezoeken. In sommige landen is een app namelijk geblokkeerd. Denk bijvoorbeeld aan China of Cuba. Maar wanneer je gebruik maakt van een VPN heb je hier geen last van, je maakt namelijk verbinding met een server buiten het land. Hierdoor kan de overheid jou niet van die site blokkeren. Door de VPN die je gebruikt, is het niet zichtbaar welke informatie jij opvraagt.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!