sports armband

Waarom een VPN handig kan zijn op reis

Een VPN, ook wel de afkorting van Virtual Private Network, is een versleutelde verbinding die er voor zorgt dat je veilig online kan surfen. Het zorgt ervoor dat jouw privé gegevens zoals wachtwoorden, pincodes en andere gevoelige informatie geheim blijft voor mensen die achter jouw gegevens willen komen. Ook is een VPN handig voor andere zaken, hieronder lees je waarom.

Onveilige openbare wifi

Wanneer je op reis bent zal je vaak gebruik willen maken van wifi. Restaurants, cafés, vliegvelden en winkelcentra zijn plekken waar wifi te vinden is. Helaas gaat dit wel vaak om openbare wifi. Op zulke openbare wifi hotspots zitten soms wel duizenden mensen te gelijk. Dit maakt het gemakkelijk om de data jij verstuurt, te onderscheppen. Denk bijvoorbeeld aan de wachtwoorden die jij invoert om in te loggen in je mail of je pincode die je invoert om geld over te maken. Dit is allemaal informatie die hackers graag willen hebben. Met een VPN verbinding kan je dit voorkomen. Bekijk bij vpn-check.nl welke VPN het beste bij jou past.

Online TV kijken

Wanneer je op reis bent zullen sommige websites onbereikbaar zijn door jouw locatie. Denk bijvoorbeeld aan websites waar je Nederlandse televisieprogramma’s kan terug kijken. Het zal vaak de melding geven dat je een uitzending niet kan bekijken door bijvoorbeeld uitzendrechten. Met een VPN voorkom je dit probleem, je locatie is namelijk onbekend. Een handige VPN dienst voor het bekijken van zware sites, is Surfshark. Surfshark is namelijk een VPN dienst waarvan de servers hele hoge snelheden halen. Lees hier een uitgebreide review van Surfshark.

Social media

Je zal in bepaalde landen niet op moet kijken als je erachter komt dat je Facebook, Google, Instagram, Youtube, Snapchat of andere Amerikaanse sites of apps niet kan bezoeken. In sommige landen is een app namelijk geblokkeerd. Denk bijvoorbeeld aan China of Cuba. Maar wanneer je gebruik maakt van een VPN heb je hier geen last van, je maakt namelijk verbinding met een server buiten het land. Hierdoor kan de overheid jou niet van die site blokkeren. Door de VPN die je gebruikt, is het niet zichtbaar welke informatie jij opvraagt.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!