Waarom mannen te koppig zijn om de weg te vragen

Een man die weigert de hulp van voorbijgangers te vragen bij het zoeken naar de weg, is niet noodzakelijk een macho. Ze hebben namelijk een geprogrammeerde drang om een kaart of wegbeschrijving te volgen, ook al werkt dit systeem duidelijk niet.

Het is een bekend scenario voor heel wat vrouwen: jullie zijn met zijn tweeën verloren gereden op een godverlaten weg en je hebt de hoop op het vinden van de bestemming al lang opgegeven. Manlief, die aan het stuur zit, rijdt echter nog dieper in het onbekend terrein en weigert om hulp aan buurtbewoners te vragen.

Het is echter niet hun eigen schuld, mannen zijn zo biologisch geprogrammeerd, dat beweren experts. Gedwongen worden te aanvaarden dat hun systeem niet werkt maakt mannen namelijk verward. Ze rijden dan sneller in een wanhopige poging om in een hopeloze situatie terecht te komen. Vrouwen daarentegen zijn meer dan blij om alle mogelijke bronnen aan te spreken om een doel te bereiken.

Logisch redeneren

Expert in navigatie Tristan Gooley deed een experiment om het verschil tussen mannen en vrouwen aan het licht te brengen. Wanneer mannen een foto te zien krijgen van een huis met een lage zon ernaast, hebben ze het moeilijk te zeggen of deze ondergaat of opkomt, dit komt omdat ze op een aangeleerd systeem vertrouwen. Vrouwen beseften dat de zon onderging omdat de lichten in het huis uit waren en omdat niet niemand overdag het licht aandoet.”

Instructies lezen

“Vrouwen hebben minder vertrouwen in een systeem, mannen houden hiervan, ze houden zich hieraan ook al werkt het niet. Als ze in de auto zitten, weigeren ze de wegbeschrijving te vragen omdat dit zou betekenen dat hun systeem niet werkt. Als dit een keer faalt, dan groeit de angst dat het helemaal niet werkt en raken ze in paniek. Mannen zullen dit niet toegeven.

Het is net als het lezen van instructies bij het in elkaar steken van meubels, dames lezen de instructies om te ontdekken hoe exact dit moet gebeuren, mannen beginnen eraan om te kijken welke stukken erover blijven”, aldus Gooley.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!