Waarom mannen te koppig zijn om de weg te vragen

Een man die weigert de hulp van voorbijgangers te vragen bij het zoeken naar de weg, is niet noodzakelijk een macho. Ze hebben namelijk een geprogrammeerde drang om een kaart of wegbeschrijving te volgen, ook al werkt dit systeem duidelijk niet.

Het is een bekend scenario voor heel wat vrouwen: jullie zijn met zijn tweeën verloren gereden op een godverlaten weg en je hebt de hoop op het vinden van de bestemming al lang opgegeven. Manlief, die aan het stuur zit, rijdt echter nog dieper in het onbekend terrein en weigert om hulp aan buurtbewoners te vragen.

Het is echter niet hun eigen schuld, mannen zijn zo biologisch geprogrammeerd, dat beweren experts. Gedwongen worden te aanvaarden dat hun systeem niet werkt maakt mannen namelijk verward. Ze rijden dan sneller in een wanhopige poging om in een hopeloze situatie terecht te komen. Vrouwen daarentegen zijn meer dan blij om alle mogelijke bronnen aan te spreken om een doel te bereiken.

Logisch redeneren

Expert in navigatie Tristan Gooley deed een experiment om het verschil tussen mannen en vrouwen aan het licht te brengen. Wanneer mannen een foto te zien krijgen van een huis met een lage zon ernaast, hebben ze het moeilijk te zeggen of deze ondergaat of opkomt, dit komt omdat ze op een aangeleerd systeem vertrouwen. Vrouwen beseften dat de zon onderging omdat de lichten in het huis uit waren en omdat niet niemand overdag het licht aandoet.”

Instructies lezen

“Vrouwen hebben minder vertrouwen in een systeem, mannen houden hiervan, ze houden zich hieraan ook al werkt het niet. Als ze in de auto zitten, weigeren ze de wegbeschrijving te vragen omdat dit zou betekenen dat hun systeem niet werkt. Als dit een keer faalt, dan groeit de angst dat het helemaal niet werkt en raken ze in paniek. Mannen zullen dit niet toegeven.

Het is net als het lezen van instructies bij het in elkaar steken van meubels, dames lezen de instructies om te ontdekken hoe exact dit moet gebeuren, mannen beginnen eraan om te kijken welke stukken erover blijven”, aldus Gooley.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Nederland | Airborne fietsvakantie
By Monique ·
11 maart 2022

Overnachten in een mooi hotel

8 daagse vliegvakantie naar Marina Corinthia Beach Resort in st. julians, malta
By Monique ·
13 april 2022

Geniet van de rust tijdens je bezoekje op Malta

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!