eenoudergezin vakantie

Waarom op vakantie als alleenstaande ouder?

Als alleenstaande ouder is het geen sinecure om op reis te gaan met je kind. Als enige volwassene draai je op voor de hele organisatie en heb je niemand om op terug te vallen als het even tegen zit. Op die manier is er maar weinig tijd om te rusten en te genieten. Een groepsvakantie onder alleenstaande ouders is dan een goede uitkomst. We geven je vier redenen om een één-ouderreis te ondernemen.

Meer lef

Als je alleen op reis bent met je kids is het niet evident om bepaalde uitstappen te doen. Er komt veel organisatie bij kijken, of je vindt de buurt te eng om alleen te vertoeven. In groep durf je meer en lijken de plekken minder eng dan je vooraf dacht. Meegetrokken door de groep ben je meer geneigd om uit je comfortzone te stappen en ervaar je belevenissen die je op je eentje misschien nooit had aangedurfd. Een wijze les voor ouder én kinderen, die gevoed door jouw lef ook makkelijker iets nieuws zullen uitproberen.

Verwante geesten

De kans dat je tijdens een één-oudervakantie nieuwe mensen leert kennen en nieuwe vrienden maakt, is tamelijk groot. Je bevindt je immers in een groep mensen met verschillende raakpunten. Iedereen in de groep is alleenstaande ouder en houdt van reizen. Dat zijn alvast twee zaken waarover je een gesprek kan voeren. Daarnaast heeft elke ouder één of meerdere kids bij zich, die dan weer kunnen spelen met jouw kids zodat jij gezellig met de ouders kan praten en een glaasje kan drinken. Je hoeft je dus zeker niet eenzaam te voelen tijdens deze vakantie.

Gedeelde smart is halve smart

Je hoopt er natuurlijk niet op maar tijdens een reis kunnen er ook dingen misgaan. Een ongeluk of iemand wordt ziek. Met een reis en annuleringsverzekering ben je alvast gedekt voor deze onverwachte kosten. En dankzij de steun van de groep voelt het leed minder zwaar om te dragen en is een praktische oplossing meestal ook voorhanden. Er is vast wel iemand in de groep die jouw kindje even mee op sleeptouw wil nemen, terwijl jij herstelt of je andere kindje verzorgt.

Kinderkorting gegarandeerd

De kosten van een reis als alleenstaande ouder met kinderen kunnen behoorlijk oplopen. Als alleenstaande ouder krijgen je kinderen vaak niet de korting waar ze wel recht op hebben als je als compleet gezin op reis zou gaan. Speciaal georganiseerde 1-oudervakanties zijn altijd inclusief de nodige kinderkortingen voor álle meereizende kinderen. Zo hou jij ook nog wat geld over om iets extra’s te doen op bestemming.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!