vakantie maakt gelukkiger

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!

Goed gezelschap

Zo’n 49 procent van de Amerikanen gaat regelmatig op vakantie. Opmerkelijk is dat, volgens hoofdredactrice van het magazine Live Happy, Deborah Heisz, zij die dat in het gezelschap van familie en/of vrienden doen, behoorlijk gelukkiger blijken terug te komen dan zij die er op hun eentje op uit trokken

Ontstressen

Door te reizen ontdekken we nieuwe delen van onszelf. Reizen doet ons fysiek goed omdat we veel nieuwe plekken ontdekken en veel wandelen (tenzij je een strandvakantie geboekt hebt natuurlijk), maar het brengt ons ook meteen in vakantiestemming. En vakantie betekent: minder stress. Bovendien houdt het ook nog eens onze hersenen alert omdat we steeds nieuwe informatie in ons opnemen, en laten dat nu net allemaal activiteiten zijn die het risico op Alzheimer verminderen.

Herinneringen ophalen

Wist je dat het bekijken van foto’s of het vertellen over de vakantie bijna hetzelfde effect heeft op ons lichaam als de vakantie zelf? Professor Jeroen Nawijn publiceerde een onderzoek dat bevestigt dat de positieve effecten van een vakantie slechts van korte duur zijn, maar dat we die opnieuw kunnen oproepen door herinneringen op te halen.

Kamperen in hoge sferen

Kinderen die minstens één keer per jaar buiten gaan kamperen, doen het beter op school en zijn over het algemeen gelukkiger en gezonder, volgens hun ouders. Mark Koep, oprichter van campgroundviews.com verklaart het als volgt: “kamperen is één van de laatste vluchtwegen naar totale vrijheid, voor de moderne mens.” Lekker die 1oudervakantie boeken!

Meer creativiteit

Het perfecte excuus om weer eens wat verder weg te gaan: een tripje naar de overkant van de oceaan zou je creatiever maken. Al moet je het ook niet te bont maken, want een recente studie bij ontwerpers onthulde dat zij die in te veel verschillende landen gewerkt hadden dan weer oppervlakkiger waren en niet alle creatieve voordelen van hun reizen konden benutten.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

10 mooiste kerstbomen
By Monique ·
10 december 2021

Zo haal je de kerstverlichting uit de knoop

Dikke kans dat je een dezer dagen die doos met kerstspullen van de zolder of vliering haalt en vol goede moed begint aan het optuigen van je knisperende kerstboom. Totdat je die wirwar aan lampjes ziet... De gruwel van iedereen!
inpak tips backpack
By Monique ·
26 november 2021

Backpacken op avontuur: 11 inpak tips

Ben jij klaar voor je eerste avontuur? Ga je een verre reis naar een bijzondere bestemming maken? Dan is een goed ingepakte rugzak een must. Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een handig lijstje voor je samengesteld.
5 best gelezen singlereizen
By Monique ·
3 december 2021

Singlereizen: 5 best gelezen toppers

Singles die op zoek zijn naar een leuke groepsreis met andere singles komen al snel bij Single2Travel uit. Met leuke reistips, lekkere lastminute vakanties en actuele reisberichten vinden ze snel de reisbestemming van hun dromen. Deze 5 worden het best gelezen!
Londen vakantie
By Monique ·
24 december 2021

Londen populairste bestemming met oud & nieuw

Vier jij dit jaar oud & nieuw in het buitenland? Dan is de kans groot dat je in Londen zit want deze stad staat met stip op nummer 1 als bestemming om de jaarwisseling te vieren.
dierentuin europa
By Monique ·
30 november 2021

De leukste 10 dierentuinen van Europa

Ben je dol op exotische en wilde dieren maar heb je niet het budget om heel de wereld rond te reizen om ze in levenden lijve te aanschouwen? Dan is een bezoekje aan een mooie dierentuin een prima alternatief.
alleen reizen niet doen
By Monique ·
19 november 2021

Alleen op reis: 7 redenen om het niet te doen

Heb je plannen om een verre reis te gaan maken in je eentje? Een paar weken, maanden of misschien reis je in je wildste fantasieën wel heel de wereld rond in een jaar tijd. Hartstikke tof! Niks mis met plannen maken en alleen reizen, mits je er het juiste type voor bent.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!