wintersport singles

Waarom wintersport zo waanzinnig leuk is?

De winter is in aantocht en voor de echte diehards die dol zijn op de wintersport gaat de tijd te langzaam. Ze dromen al weg over een weekje lekker skiën. De hardcore fans hebben hun wintersportvakantie al geboekt natuurlijk en de overige wintersportfanaten zijn driftig op zoek naar een mooi plekje. Wat maakt de wintersport nou zo bijzonder en leuk? Wij geven je vier redenen.

1. Van de berg naar beneden

In Frankrijk noemen ze het “La Glisse”. Hiermee bedoelen ze het gevoel dat je krijgt als je van de berg naar beneden glijdt en het is haast niet in woorden uit te drukken. Iedereen die ooit op de latten heeft gestaan kent dit gevoel. Het geluid van knisperende, vers gevallen sneeuw, alsof het allemaal vanzelf gaat en de snelheid die ermee gepaard gaat. Zonnetje op je gezicht, tussen de bomen door, tja.. je begrijpt het wel.

2. Een met de natuur

Als je dag in dag uit op kantoor zit en niet verder komt dan van de parkeergarage naar je bureau dan sta je doorgaans ver van de natuur af. Met de wintersport is dit natuurlijk helemaal anders. Daar geniet je echt van de natuur. De indrukwekkende bergen, besneeuwde toppen en als je om je heen kijkt wanneer je van de berg af roetsjt voel je je overweldigd door al dat natuurschoon. Je bent heel veel buiten en geniet daarom zelfs van de kleine dingen die je normaal niet opvallen,  van verse sneeuwvlokjes tot mooie ijskristallen.

3. Grenzen verleggen

Een wintersportvakantie is ook een beetje spanning en sensatie. Je grenzen verleggen, een net wat moeilijkere piste afdalen of een nieuwe techniek bijleren, het is ben blijft bijzonder om iedere keer weer net een stapje verder te gaan. Het fijne is dat iedereen het voor zichzelf interessant en spannend maken. Dat hoort ook een beetje bij de wintersport en is datgene wat vele wintersporters zo aantrekt tijdens dat weekje naar de sneeuw.

4. Gezelligheid kent geen tijd

De wintersport is behalve een sportieve en ontspannende aangelegenheid ook een hele gezellige! Lekker met z’n allen in de sneeuw, daarna een warme chocomelk, biertje, of een glühweintje en ’s avonds gezellig met de hele bubs aan tafel. Een knapperend haardvuur doet de rest… Winteravonden hebben een speciale magie en het is heerlijk om met elkaar na te genieten van een dagje in de sneeuw.

Of je nu ieder jaar op wintersport gaat of er al een tijdje uit bent, dit is je kans om dit jaar de stoute latten maar weer eens om te binden en te gaan genieten! Op de reisagenda van Single2Travel vind je heerlijke wintersportvakanties of je neemt een kijkje in de wintersport gids.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Single vakantie naar Toscane? 4 tips
By Scott ·
3 februari 2023

Single vakantie naar Toscane? 4 tips

3 tips voor je singlereis
By Scott ·
25 januari 2023

3 tips voor je singlereis

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!