mislukken vakantieliefde

Waarom zomerliefdes zo vaak mislukken

Het lijkt vaak zo veelbelovend, zo’n zomerliefde. Je bent echt he-le-maal ‘in love’. Dit kan niet meer stuk! Maar in de praktijk blijkt dat ze meestal van voorbijgaande aard zijn. Hoe komt het dat deze relaties gedoemd lijken te mislukken?

Sneller verliefd in de zomer

Je hoeft geen wetenschapper te zijn om te weten hoe het komt dat we sneller iemand ontmoeten in de zomer. We komen vaker van de bank af voor een feest of festival, de zon zorgt voor dat mooie bruine kleurtje. En die luchtige kleding en ook ons humeur is beter dan op een koude winterse dag. Voor je het weet sta je op vakantie te kletsen met iemand die je leuk vindt, en die ene avond worden er twee en drie en vier.. Maar waarom blijkt er vaak een vervaldatum te kleven op dit soort zomerliefdes?

De eerste tekenen aan de wand 

“De moeilijkheden beginnen als je allebei terugkeert naar de ‘echte wereld’, ver weg van de zomerse wolk waarop jullie enkele weken geleefd hebben,” legt klinisch psychologe Dr. Mary Commerford uit. “De ene persoon ziet jullie relatie misschien als een tijdelijk flirt, terwijl de andere er net meer van verwachtte. Daar beginnen de problemen al. Bovendien zie je in die korte intense en romantische periode alleen elkaars beste kwaliteiten. Na die 2 – 3 maanden worden illusies doorprikt, en begin je andere aspecten te zien aan de persoon, die je misschien minder bevallen.” De zon, de vrije tijd en de zorgeloze dagen zijn ook verdwenen, die je dus niet meer bijstaan in het relativeren van kleine ergernissen.

Standaarden liggen lager in de zomer

Die periode van 2 tot 3 maanden komt natuurlijk in elke beginnende relatie voor, maar toch zijn zomerrelaties op dat vlak nog iets brozer. Arthur Malov, medeoprichter van New York Dating coach, legt uit waarom: “Je standaarden om iemand te ontmoeten tijdens de zomers liggen vaak lager. De basis voor je relatie is daardoor niet zo sterk. Het lijkt voor jou misschien alsof het seizoen verantwoordelijk is voor de relatiebreuk, maar eigenlijk beginnen we zelf gewoon veel sneller met iemand te daten tijdens de zomer.”

Vakantieliefde nog niet opgeven

Wie nog maar net een fantastische wederhelft heeft ontmoet willen we niet meteen teleurstellen: uiteraard zijn er ook succesverhalen onder de zomerliefdes te vinden. Wil jij honderd procent gaan voor de prins(es) op het witte paard die je deze zomer hebt ontmoet, dan moet je dat vooral doen. “Veel mensen proberen de relatie toch stand te doen houden, als het goed genoeg voelt voor een langere relatie. In deze tijd zijn er veel mogelijkheden om van een afstand in contact te blijven, dankzij kanalen zoals Facebook en Skype,” besluit Commerford.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!