gezond voornemen reizen

Wacht met je goede voornemens tot de lente

Wil je ook dit jaar weer een poging wagen als het gaat om goede voornemens? Dan kun je volgens experts beter even wachten tot het weer lente is. 

In januari beginnen met goede voornemens is namelijk vragen om problemen. De dagen zijn kort, het weer is niet opperbest en grote kans dat je in een after-kerstdip zit. Lente daarentegen is een periode waarin alles opnieuw groeit, de dagen langer worden en het zonnetje zich vaker laat zien. Een periode die wordt geassocieerd met ‘een nieuw begin’ is een goede periode om zelf ook opnieuw te beginnen.

Het idee komt van Tim Bono, een medewerker aan de psychologieafdeling van de Wasington University in St. Louis, Amerika. „Misschien moeten vergeten dat 1 januari dé tijd is om goede voornemens uit te voeren”, schrijft The Source.

Moeilijke maand

„Januari is waarschijnlijk de lastigste maand om je gedrag te veranderen”, zegt Bono tegen het medium. „Als je doel is om bijvoorbeeld elke dag vijf kilometer in het park te rennen, dan zul je kou en sneeuw moeten trotseren.” De wintermaanden zijn voor veel mensen ook een periode om lekker binnen te blijven. Dat kan het moeilijk maken een nieuw doel te bereiken.

Dip

Bono benadrukt ook nog de dip die je na de feestdagen vaak hebt. „Het is hetzelfde als wat mensen ervaren de week nadat ze terug zijn van vakantie of bruiloft. Je moet bijkomen van een periode waar je constant moet anticiperen. Dat is op zich een fijn gevoel. Maar het uitkijken naar zo’n periode is de helft van het plezier.” En in januari hebben mensen vaak niet echt wat om naar uit te kijken. „Daardoor word je minder blij en dat kan zorgen dat je niet echt gemotiveerd bent om nieuwe dingen te gaan doen.”

Korte dagen

Kortere dagen zijn ook een belangrijke factor. „We onderschatten nogal eens hoeveel invloed zonlicht op ons heeft. Zodra zonlicht ons brein bereikt, worden bepaalde delen in onze hersenen geactiveerd. Die zorgen dat we alert zijn. Als je naar werk vertrekt in het donker en thuiskomt in het donker, kan dat een flinke impact hebben op je welzijn en energie.”

Ga er voor!

Mocht je wél goed zijn in goede voornemens in januari, ga er dan vooral voor. Voor sommigen is het gebrek aan sociale evenementen namelijk juist een motivator om aan goede voornemens te beginnen én je eraan te houden. Volgens Bono hoef je je er ook niet voor te schamen als je de voornemens een paar maanden uitstelt.

Bron: Metro

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

alleen reizen niet doen
By Monique ·
19 november 2021

Alleen op reis: 7 redenen om het niet te doen

Heb je plannen om een verre reis te gaan maken in je eentje? Een paar weken, maanden of misschien reis je in je wildste fantasieën wel heel de wereld rond in een jaar tijd. Hartstikke tof! Niks mis met plannen maken en alleen reizen, mits je er het juiste type voor bent.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
halloween hotelbestemmingen
By Monique ·
29 oktober 2021

De griezeligste bestemmingen voor Halloween

Spookverhalen maken deel uit van de rijke historie van een aantal van ’s werelds grootste steden. Wil je een sensationele Halloween dit jaar? Nu het enge feest nadert, zijn de gruwelijke bestemmingen zoals spookhotels, ondergrondse passages en verlaten panden extra spannend.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
vakantie relatie seks
By Monique ·
9 november 2021

Passie, liefde en seks op reis

Als single verliefd worden, de vlinders in je buik voelen op vakantie, heerlijk! En wat let je ook? Je bent ten slotte een vrij en blij en hoeft aan niemand verantwoording af te leggen. Menig single raakt dan ook wel eens tot over zijn oren verliefd op reis.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!