taal vakantie liefde

Wat als je vakantieliefde geen Nederlands spreekt?

Ontmoet je net die ene knappe surfer in Bali, blijkt hij/zij geen Nederlands noch vloeiend Engels te spreken. Je bent van mening dat liefde niet in woorden uitgedrukt hoeft te worden, maar als je toch enkele zinnetjes wil kunnen zeggen geven wij je 6 tips hoe je best kan communiceren in een meertalige relatie. En waarom jullie relatie eigenlijk niet enkel interessanter is, maar ook nog eens uitdagender dan een flirt met iemand die dezelfde taal spreekt.

  1. Passie voor cultuur

Jullie spreken misschien niet enkel een verschillende taal maar zijn wellicht ook opgegroeid in een andere cultuur. Je hoeft niet ver over de grens te kijken of je merkt gelijk dat we andere gewoontes hebben voor dagdagelijkse dingen. Gebruik de passie tussen jullie beiden niet enkel om elkaar te ontdekken maar ook elkaars cultuur.

  1. Niet enkel zoenen, ook praten

Wanneer je meer wil dan enkel een scharrel dan is communicatie de basis van iedere goede relatie en als die communicatie in een vreemde taal verloopt des te meer. Praten jullie Engels met elkaar of hebben jullie een nieuwe taal van Neder-Engels of Neder-Spaans ontwikkeld? Het spreken van een taal wat niet het jouwe is niet altijd even evident. Zorg ervoor dat er geen letterlijke taalbarrière ontstaat waardoor sommige persoonlijke problemen niet besproken kunnen woorden omdat je er simpelweg de woorden niet voor kan vinden. Maar dan letterlijk.

  1. Leer de taal van de liefde

Krijg je spontaan kriebels in je buik als hij/zij haar moedertaal met je spreekt en krijg je er echt (maar da nook echt) geen genoeg van? Dan kan je kiezen om de taal te leren spreken. Momenteel heb je veel apps en organisaties zoals EF Education First die je de mogelijkheid bieden om zowat iedere taal te leren spreken. Best leer je de taal van je liefde op de plek waar het gesproken wordt. Na 6 weken kan je al een heel gesprek voeren wat verder gaat dan ‘si’, ‘mon amour’ en ‘nein’.

  1. Que?

Je wil snel iets bespreken, vaak doe je dat in je moedertaal (net zoals schelden als je boos bent). Wanneer je met vrienden bent zal je soms ook vervallen in jullie gemeenschappelijke taal. Probeer te begrijpen dat dit normaal is. Niet iedereen vindt het altijd makkelijk om Engels te spreken.

  1. Let op je temperament

Een verschillende taal, cultuur en sociaal gedrag uit zich ook in enkele verschillende stijlen van communicatie. En daaraan moet je wennen. In sommige culturen is indirecte communicatie de norm: uitgebreide, langdradige verhalen met veel non-verbale communicatie. Andere culturen zijn eerder gebaseerd op eerlijkheid en efficiëntie. Waar je in sommige culturen als Nederlander ‘direct’ zal gevonden worden, ben je in andere gewoon ‘eerlijk’.

  1. Voor eeuwig en altijd?

Meertalige relaties zijn ontzettend leerzaam, verrijkend en uitdagend. Je leert je eigen cultuur beter kennen door deze te vergelijken met die van een ander. Je ervaart een cultuur op de meest intense manier en krijgt er een intensieve taalcursus gratis bij. WIN = WIN!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!