opties singles reisgenoten vakantie

Wat is jouw ervaring met singlereizen?

Hoewel het imago van singlereizen een stuk beter is dan pak ‘m weg een jaar of vijf geleden zijn de reacties nog niet altijd onverdeeld positief als je zegt dat je op vakantie gaat met andere singles.

De top vijf meest voorkomende reacties zijn:

 

  1. Is dat niet een soort vleeskeuring, zo’n vakantie met singles?
  2. Is zo’n singlereis niet voor nerds en ‘overgebleven types’?
  3. Nou, misschien kom je daar wel je nieuwe liefde tegen
  4. Singlereizen;  dat is toch in een bus met zestigplus?
  5. Dat heb jij toch helemaal niet nodig!

De vooroordelen zijn niet van de lucht. Geen wonder dat menig single angstvallig zwijgt als het op het werk over vakantieplannen gaat. Ze zeggen nog liever dat ze alleen gaan dan dat ze een groepsreis met andere singles hebben geboekt.  Jammer, want op reis gaan met andere singles is een van de leukste dingen die er is!

Vooral de niet-single heeft zijn (voor)oordeel klaar. Hij of zij heeft geen enkel idee waarom je als single liever met een leuk gezelschap op vakantie gaat in plaats van in je eentje er op uit te trekken. Geen wonder. Want met een partner ziet je leven er nu eenmaal heel anders uit. Ook op vakanties.

Plussen en minnen singlereizen

Natuurlijk, je kunt het ook niet treffen. Geen leuke groep, niemand van jouw leeftijd, een kamer moeten delen met iemand die echt niet leuk vindt of een onsympathieke reisbegeleiding. Maar de kans dat dit je overkomt is uiterst klein. Het zijn de spreekwoordelijke beren op de weg die je zelden tot nooit tegenkomt.

Singles die een groepsreis boeken zijn ondernemende, sociaal ontwikkelde en avontuurlijke mannen en vrouwen die juist open staan voor nieuwe contacten en vriendschappen. Met daten heeft het helemaal niks te maken, wel met het delen van unieke reiservaringen en genieten van al het moois dat je ziet en beleeft.  Vrijwel alle reisorganisaties die singlereizen aanbieden hebben reizen met verschillende leeftijdsgroepen. Je gaat dus op vakantie met mensen van ongeveer dezelfde leeftijd. Afhankelijk van het type reis heb je ook voldoende tijd voor jezelf en een hotelkamer delen met een reisgenoot is een keuze geen verplichting.

Hek van de dam

Het interessante is dat ook singles die nog nooit met een singlereis zijn mee geweest vol met vooroordelen zitten. Totdat ze een ervaring rijker zijn. Dan zijn ze doorgaans zo enthousiast en positief verrast dat de volgende vakantie als snel geboekt is. Een overzicht van uitstekende reisorganisaties vind je hier.

Ervaringen

Nu kunnen wij nog wel 100 artikelen schrijven over de leuke kanten van singlereizen, maar je bent natuurlijk pas echt overtuigd als je een enthousiaste verhaal van andere singles hoort. Dus, ben jij wel eens met een singlereis mee geweest? Deel dan jouw ervaringen. Vertel over jouw belevenissen en help mee om andere nog twijfelende singles over de streep te trekken!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!