drinkwater vakantie

Wat je moet weten over drinkwater op vakantie

Nu de vakantieperiode gestart is vertrek ook jij misschien binnenkort wel naar het buitenland voor een heerlijke vakantie. Ook maximaal genieten en niet ziek worden? Controleer dan voor vertrek of het kraanwater op jouw vakantiebestemming veilig is om te drinken.

Chloorsmaak water

Onder meer in Frankrijk, Italië, Griekenland en Portugal is het leidingwater veilig om te drinken. Wel kan er een chloorsmaak aan het water zitten. Dit is ook in Spanje het geval. In Portugal beïnvloeden kalk en ijzer de smaak van het water. Toch zijn er binnen Europa ook landen waar het wordt afgeraden om kraanwater te drinken. Dit geldt onder meer voor Turkije, Albanië, Andorra en Montenegro.

Landen buiten Europa

Buiten Europa wordt het onder andere in Thailand, Jamaica, Indonesië, Kaapverdië en Mexico afgeraden om kraanwater te drinken. Gebruik in deze landen ook geen kraanwater tijdens het tandenpoetsen of het schoonmaken van lenzen. In andere landen zoals Singapore, Japan, Nieuw-Zeeland en Australië kan zonder problemen gebruik worden gemaakt van kraanwater.

Kwaliteit drinkwater

Bovenstaande informatie betreft algemene informatie van de kwaliteit van het drinkwater en is geen drinkadvies. De kwaliteit van het drinkwater kan namelijk per regio verschillen en ook het distributieproces kan de kwaliteit van het drinkwater beïnvloeden. Controleer op je bestemming of het daadwerkelijk veilig is om gebruik van kraanwater te maken.

Flessenwater

Het zekere voor het onzekere nemen? Maak dan altijd gebruik van flessenwater. Een andere optie is om leidingwater voor gebruik te koken. Laat het water drie minuten flink doorkoken en laat het vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur. Meer info lees je hier!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!