drinkwater vakantie

Wat je moet weten over drinkwater op vakantie

Nu de vakantieperiode gestart is vertrek ook jij misschien binnenkort wel naar het buitenland voor een heerlijke vakantie. Ook maximaal genieten en niet ziek worden? Controleer dan voor vertrek of het kraanwater op jouw vakantiebestemming veilig is om te drinken.

Chloorsmaak water

Onder meer in Frankrijk, Italië, Griekenland en Portugal is het leidingwater veilig om te drinken. Wel kan er een chloorsmaak aan het water zitten. Dit is ook in Spanje het geval. In Portugal beïnvloeden kalk en ijzer de smaak van het water. Toch zijn er binnen Europa ook landen waar het wordt afgeraden om kraanwater te drinken. Dit geldt onder meer voor Turkije, Albanië, Andorra en Montenegro.

Landen buiten Europa

Buiten Europa wordt het onder andere in Thailand, Jamaica, Indonesië, Kaapverdië en Mexico afgeraden om kraanwater te drinken. Gebruik in deze landen ook geen kraanwater tijdens het tandenpoetsen of het schoonmaken van lenzen. In andere landen zoals Singapore, Japan, Nieuw-Zeeland en Australië kan zonder problemen gebruik worden gemaakt van kraanwater.

Kwaliteit drinkwater

Bovenstaande informatie betreft algemene informatie van de kwaliteit van het drinkwater en is geen drinkadvies. De kwaliteit van het drinkwater kan namelijk per regio verschillen en ook het distributieproces kan de kwaliteit van het drinkwater beïnvloeden. Controleer op je bestemming of het daadwerkelijk veilig is om gebruik van kraanwater te maken.

Flessenwater

Het zekere voor het onzekere nemen? Maak dan altijd gebruik van flessenwater. Een andere optie is om leidingwater voor gebruik te koken. Laat het water drie minuten flink doorkoken en laat het vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur. Meer info lees je hier!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!